11.2.2021 klo 17:33
Uutinen

Porin Yrittäjien adressi pysäköintimaksujen korotusten peruuttamiseksi

Porilaiset yrittäjät ovat huolissaan Porin kaupungin pysäköintimaksujen korottamisesta kaupungin alueella. Lisäksi huolta yrittäjissä herättää jo alkujaankin vähäisten parkkipaikkojen karsiminen keskustan alueelta uuden liikennesuunnitelman mukaisesti. Tämän kaltaiset toimet eivät ole millään tasolla perusteltuja kaupungissa, jossa omakotitaloasuminen on erittäin suurta, eikä julkinen liikenneverkko pysty tehokkaasti asukkaitaan nykyisellään palvelemaan.

Olemassa olevan järjestelmän maksujen korottaminen kymmenillä prosenteilla siten, että järjestelmä itsessään ei paranna sen tuottamaa arvoa kaupunkilaisille ja elinkeinotoiminnalle, ei ole mitenkään hyväksyttävä, ja sen taloudellinen vaikutus tulee olemaan täysin olematon, jopa negatiivinen. Se mikä mahdollisesti näkyy lisääntyneenä pysäköintimaksutuottona kaupungille, on suurempana osana pois yhteisövero-tuotoista ja yritysten työllistämismahdollisuuksista.

Tämän päätöksen valmistelussa ei ole riittävästi, jos yhtään, suoritettu yritysvaikutusten arviointia. Keskustan yrittäjien tilanne on jo nyt tarpeeksi vaikea, eikä pysäköintimaksujen korotuksilla tule sitä enempää hankaloittaa. Kaupungin tehtävä on keskustan elinvoiman ylläpitäminen niin elinkeinotoiminnassa, kuin myös kulttuurissa. Toimiva kaupunkikeskusta palvelee kaikkia kaupunkilaisia ja myös alueen yrittäjiä. Kaupungin valitsema suunta näyttäisi nyt olevan täysin päinvastainen. Lisätulojen haaliminen kaupungin asukkailta ei ole millään tavalla ymmärrettävää varsinkaan silloin, kun oman toiminnan tehostamiseen ei ole käytetty edes vähäisimpiä toimia. Nyt esitetyt muutokset eivät tuo kaupungin asukkaille eikä kaupungin yrittäjille millään tapaa lisäarvoa, vaan ainoastaan taloudellista haittaa.

Vaadimme korotusten välitöntä peruuttamista sekä kiekollisten paikkojen lisäämistä keskustan alueella. Tällä tavoin edesautetaan palveluiden pysymistä keskustan alueella, sekä alueen jatkuvaa kehitystä. Keskustan paikoitusalueet mahdollistavat myös ikäihmisten vaivattoman asioinnin kaupunkialueella. Kaikkien kaupunkilaisten etu on helposti saavutettava, elinvoimainen kaupunkikeskusta kävelykatuineen ja puistoineen.

Porissa 10.2.2021

Porin Yrittäjät ry:n hallitus

Lisätiedustelut:

Porin Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Mikko Sundell puh. 0400 296 996, varapuheenjohtaja Kari Varis puh. 040 506 98 55
tai varapuheenjohtaja Mikko Kivinen puh. 044 547 2269.

googletag.cmd.push(function () {
googletag.display(’dfp-ad-rectangle_1’);
});

googletag.cmd.push(function () {
googletag.display(’dfp-ad-rectangle_3’);
});

googletag.cmd.push(function () {
googletag.display(’dfp-ad-mob_2’);
});

googletag.cmd.push(function () {
googletag.display(’dfp-ad-mob_3’);
});

googletag.cmd.push(function () {
googletag.display(’dfp-ad-rectangle_2’);
});

googletag.cmd.push(function () {
googletag.display(’dfp-ad-rectangle_4’);
});