Porvoon kaupunki ja Porvoon Yrittäjät ry solmivat historiallisen elinvoimalupauksen

Porvoon Yrittäjät ry ja Porvoon kaupunki ovat yhdessä astuneet yhteistyössään askeleen eteenpäin. Osapuolet ovat solmineet elinvoimalupauksen Porvoon Yrittäjien aloitteesta tälle valtuustokaudelle.

Lue lisää Itäväylän uutisesta >>

Porvoon kaupungin ja Porvoon Yrittäjät ry:n elinvoimalupaus

Porvoon kaupunki ja Porvoon Yrittäjät ry ovat solmineet elinvoimalupauksen tälle valtuustokaudelle. Tällä lupauksella kaupunki sitoutuu yhdessä yrittäjäyhdistyksen kanssa edistämään yrittäjäystävällistä ilmapiiriä sekä vahvistamaan elinvoimaisuutta. Yhdessä voimme huolehtia siitä, että kaupunkimme veto- ja pitovoima vahvistuvat.

Yhteiset painopistealueet Unelmien kotikaupungissa:

Yhdessä olemme sopineet, että panostamme alla mainittujen painopistealueiden edistämiseen. Yhteisillä tavoitteilla ja aktiivisella seurannalla haluamme konkreettisesti parantaa yritysten toimintaedellytyksiä, mikä vahvistaa kaupungin elinvoimaisuutta. Painopistealueiden toteutumista seurataan jokavuotisten tapaamisten yhteydessä kaupungin edustajien ja yrittäjäyhdistyksen välillä.

  1. Toimiva vuoropuhelu: Kaupunki ja yrittäjäyhdistys sitoutuvat käymään aktiivista vuoropuhelua yrityskentän kanssa. Vuoropuhelun keinoista sovitaan yhdessä.
  2. Katu-, liikenne- ja kaupunkisuunnittelu: Kaupungin elinvoimaa tukevassa katu-, liikenne- ja kaupunkisuunnittelussa aktiivinen vuorovaikutus ja yhteisesti ymmärretyt lupaprosessit ovat valmistelun lähtökohtia.
  3. Yrittäjämyönteiset hankinnat: Kaupunki pyrkii tekemään hankintoja sellaisina kokonaisuuksina, jotka mahdollistavat mikro- ja pk-yritysten osallistumisen kilpailutuksiin. Markkinavuoropuheluja käydään mahdollisimman kattavasti.
  4. Yritysvaikutusten arviointi: Päätöksenteossa otetaan huomioon vaikutukset yritysten toimintaedellytyksiin.
  5. Yrittäjyyteen kannustamminen ja Kuntabarometrin hyödyntäminen: Kaupunki ja yrittäjäyhdistys sitoutuvat edistämään yrittäjämyönteistä ilmapiiriä. Seuraamme Kuntabarometrin tuloksia ja laadimme toimenpiteitä tulosten pohjalta.