28.5.2018 klo 11:11
Uutinen

Prasos teki ison tilin Bitcoinin kurssinousulla

Etenkin Bitcoinin huima arvonnousu näkyi viime vuonna monen suomalaisen innostuksessa sijoittaa rahojaan virtuaalivaluuttoihin.

Tämä näkyi kryptovaluuttoja välittävän Prasosin tuloksessa. Kauppalehden mukaan Prasos ylsi ennätykselliseen liikevaihto- ja tuloskehitykseen.

– Palveluissamme nähtiin kaikkien aikojen vaihtoennätykset. Liikevaihto ja -voitto kasvoivat ihan huimasti. Vuonna 2016 meillä oli liikevaihtoa vajaa miljoona euroa, mutta viime vuonna pääsimme jo yli kolmeen miljoonaan euroon, Prasosin operatiivinen johtaja Sampo Hyvärinen kertoo Kauppalehdelle.

Bitcoinin hinta nousi viime vuonna korkeimmillaan yli 19 000 dollariin. Tämä herätti monen piensijoittajankin kiinnostuksen virtuaalivaluuttoihin. Bitcoinin ohella Prasos välittää Litecoinia ja pian myös Ethereumia.

Sittemmin Bitcoinin hinta laskenut selvästi ja suurin hypetys sen myötä laantunut. Tämä on näkynyt myös Prasosin vaihtomäärissä.

Viime vuoden lopulla yritys keräsi Invesdor-joukkorahoituksella 2,5 miljoonaa euroa, mikä oli yrityksen asettama tavoite.

Kauppalehden mukaan yhtiö aikoo käyttää rahat laajentuakseen ulkomaille. Tällä hetkellä yhtiön asiakkaista noin 95 prosenttia on suomalaisia.

Haastattelussa Hyvärinen arvioi, että pankkien varovaisuus kryptovaluutoissa on osittain seurausta alan huonosta tuntemuksesta.

– Pankkien on helppo pestä kätensä sellaisesta liiketoiminnasta, jonka riskejä ja erityispiirteitä ne eivät osaa arvioida.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi