3.9.2018 klo 12:54
Uutinen

PRH:lta uusi palvelu: Heti kuittaus ilmoituksen rekisteröinnistä

PRH:n uusi palvelu lähettää heti tiedon kaupparekisteriin lähetetystä ilmoituksesta.

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) kertoo avanneensa uuden palvelun kaupparekisteri-ilmoittajille.

Uudessa palvelussa yritys tai asunto-osakeyhtiö saa sähköpostiviestin heti sen jälkeen, kun PRH on rekisteröinyt ilmoituksen kaupparekisteriin.

Sähköposti ei sisällä rekisteröityjä tietoja vaan ne ovat kaupparekisteriotteessa. Ote lähetetään erikseen postitse.

Palvelu on käyttäjille maksuton.

Sähköpostiviesti lähetetään automaattisesti ja ensisijaisesti lisätietojen antajan osoitteeseen, jos se on annettu ilmoituksessa ja jos osoite on toimiva.

Jos lisätietojen antajan sähköpostiosoitetta ei ole annettu ilmoituksessa, viesti lähtee yrityksen osoitteeseen, joka on merkitty PRH:n ja Verohallinnon yhteiseen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ).

Rekisteröinnin jälkeen yrityksen tietoihin voi tutustua PRH:n Virre-palvelussa. Perustiedot ovat maksuttomat. Maksullinen sähköinen kaupparekisteriote sisältää kaikki rekisteritiedot.

Kaupparekisteri on julkinen rekisteri, johon merkitään yrityksiä ja asunto-osakeyhtiöitä koskevat tiedot. Pääsääntöisesti kaikkien yritysten on ilmoittauduttava kaupparekisteriin. Yritysten täytyy myös ilmoittaa kaupparekisteritietojensa muutokset. Lisäksi osakeyhtiöiden ja osuuskuntien on toimitettava tilinpäätöstietonsa kaupparekisteriin.

toimitus (at) yrittajat.fi