27.10.2017 klo 14:48
Uutinen

Privanetin Kasvuyritys-kilpailun voitto Forssaan

Forssalainen pakkausalan yritys Jospak Oy valittiin Helsingissä järjestetyssä Privanetin Listamaattomia mahdollisuuksia 2017 -kasvuyrityskilpailussa sekä yleisön että tuomariston suosikiksi.

Neljättä kertaa järjestettävän kilpailun voittajayrityksenä Jospak Oy saa 50 000 euron suuruisen sijoituksen. Kilpailun finaaliin oli esiraadin toimesta valittu kolme kiinnostavinta kotimaista kasvuyhtiötä. Jospak Oy:n lisäksi kilpailussa olivat mukana tamperelainen Eye Solutions Oy ja helsinkiläinen Oviku Oy.

Privanetin Listaamattomia mahdollisuuksia 2017 -kasvuyrityskilpailun tuomaristo valitsi Jospak Oy:n yksimielisesti voittajaksi Helsingissä torstaina 26.10.2017 järjestetyssä kilpailussa. Kilpailun arvovaltaisen tuomariston muodostivat hallituksen puheenjohtaja Antti Parviainen Innovestorista, toimitusjohtaja ja perustajaosakas Timo MäkeläPrudentus Capitalilta sekä sijoitusjohtaja Raine Luomanen FundedByMe Finland -joukkorahoituspalvelusta. Tuomariston mukaan Jospak Oy:n tuote ja sen teknologia ovat vakuuttavia, ja tuotteella on realistinen liiketaloudellinen mahdollisuus.

– Kilpailu oli mielenkiintoinen ja samalla jännittävä kokemus. Seitsemän minuutin hissipuheeseen oli kiteytettävä sekä liiketoimintaidea, tuotteen keskeinen innovaatio että globaali viitekehys. Uskon, että tämä kilpailu avaa meille ovia ja osaltaan vauhdittaa kasvutavoitteidemme toteutumista, kertoo toimitusjohtaja Tarja Heikkilä Jospak Oy:stä.

Jospak Oy nappasi Kasvuyrityskilpailun pääpalkinnon eli 50 000 euron suuruisen sijoituksen yritykseen. Sijoituksen edellytyksenä on, että yritys tekee joukkorahoituskierroksen Privanetin AROUND-palvelussa ja Privanetin sijoitus on osa rahoituskierrosta. Kasvuyrityskilpailu 2017 järjestettiin osana Privanetin Listaamattomia mahdollisuuksia 2017 -sijoittajatapahtumaa. Neljättä kertaa järjestetyn kilpailun finalistit oli valittu kymmenestä esikarsinnassa haastatellusta kotimaisesta kasvuyrityksestä. Yrityksillä oli mahdollisuus hakea kilpailuun mukaan syyskuun aikana.

Jospak Oy on perustettu vuonna 2014 ja yrityksen tarkoituksena on kehittää ja kaupallistaa uusi pakkausratkaisu elintarviketeollisuudelle. Yhtiön innovaatio on kuitupohjainen vuoka, joka soveltuu tällä hetkellä muoviin pakatuille elintarvikkeille, kuten eineksille, kasviksille, lihalle ja kalalle.

Yritys on pilottivaiheessa ja kehittää tuotteen teknisiä ominaisuuksia siten, että se soveltuu muovivuokien johtamaan markkinaan. Jospak Oy on sijoittanut 1,5 miljoonaa euroa tuotekehitykseen ja pilottituotantotiloihin Forssassa.

Lue koko tiedote täällä >>