9.7.2023 klo 09:28
Uutinen

Pudasjärven 40v juhlamarkkinat oli menestys

Heimo Turunen

Pudasjärven 40v juhlamarkkinat on pidetty. Ilmat suosivat. Yleisöä oli – etenkin perjantaina – ennätysmäärä. Muutamilta myyjiltä loppui myytävät jo eka päivän jälkeen, niin hyvin kävi kauppa. Eri puolilta Suomea oli reilut 70 myyjää, joiden esittely- ja tuotteet olivat mitä erilaisimpia. Markkina-arvatkin menivät ennätysvauhtia, eli lauantaina hyvissä ajoin aamupäivällä kaikki 3200 arpaa oli myyty. Hirsiaitan voitti numerolla 2839 Eero Nikula, tervatun soutuveneen 1692 Minna liikanen ja maastopyörän 125 Pentti Luokkanen. Vuoden merkkihenkilönä huomioitiin Heino Ruuskanen ansioista 42 vuoden ajan Pudasjärven urheilijoiden mittavienkin tapahtumien järjestäjänä ja kaupungin palveluksessa liikuntapuolella 41 vuotta. Vuoden markkinamyyjänä muistettiin Pekka Niemitaloa, joka on ollut kahvi- ja lettuteltalla kaikilla 40 markkinoilla.

Kaupunki oli voimakkaasti mukana käsityöperinteellä, hienoa! Esiintymislavan edessä esiteltiin mm. yli 20 metriä pitkä villasukka, joka on menossa Guinnesin ennätyskirjaan.

Puhujina olivat mm. Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Jenni Parpala Vaasasta, pudasjärveläisten oma kansanedustaja Olga Oinas-Panuma sekä Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien varapj Risto Huovinen. Markkinoilla yrittäjät muistivat kukkakimpulla 70v merkkipäiväänsä tänään sunnuntaina viettävää Kari Tykkyläistä, äskettäin 60v täyttänyttä Eila Puurusta ja Arto Liikasta sekä uutta jäsentä VK-Hirren Vesa Kokkoa. Pudasjärven Luonnonsuojeluyhdistys onnitteli kukkakimpulla ja kirjalla Pudasjärven Yrittäjiä 40v juhlamarkkinoiden johdosta.

Yrittäjiä oli järjestelytehtävissä ja arpojen myynnissä kiitettävästi. Yhteistyö pelasi hyvin torin viereisen Kurenalan liiketalon kanssa, kun markkina-alueena oli myös talon parkkipaikka. Samoin Kehitysvammaisten palvelutaloa rakentava Vexatec Oy luovutti markkinoiden ajaksi rakennustyömaata ison alueen markkinoiden käyttöön. Pudasjärven Yrittäjät kiittävät kaikkia onnistuneista markkinoista!

Kuvassa yhteiselle lounaalle menossa kaupunginhallituksen jäsen Marko Koivula, hallituksen pj Vesa Riekki, SY varapj Jenni Parpala, yrittäjien hallituksen jäsenet Mikko Vilppola ja Tommi Niskanen, kansanedustaja, kaup.valtuuston pj Olga Oinas-Panuma sekä yrittäjien hallituksesta Aino Vengasaho ja pj Heimo Turunen.