12.3.2020 klo 14:00
Uutinen

Puheenjohtaja Maarit Venäläinen eroaa

Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtaja Maarit Venäläinen on eronnut tehtävästään. Uusi puheenjohtaja yhdistykselle valitaan kevätkokouksessa 29.4.2020.

Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtaja Maarit Venäläinen on eronnut puheenjohtajan tehtävästään paikkakunnalta muuton vuoksi. Maarit kerkesi olla mukana Jyväskylän Yrittäjien hallituksessa kaiken kaikkiaan kuusi vuotta, joista kaksi viimeisintä vuotta puheenjohtaja. Hieman haikein, mutta eteenpäin katsovin mielin hän summaa reilua kaksivuotista kauttaan puheenjohtajana.

– Yhdistysaktiivina toimiminen on ollut mielenkiintoista ja opettavaista aikaa omassa elämässäni. Muistan vieläkin sen automatkan seitsemän vuotta sitten, kun minut houkuteltiin hakemaan mukaan hallitukseen. Parhaimpina muistoina näiltä vuosilta on jäänyt mieleen ihmiset, verkostot ja erilaiset kohtaamiset. Yhdistystoiminnan kautta olen löytänyt parhaimmat ystäväni, muistelee Maarit.

Maarit on ollut Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtajana keulakuva, joka tullaan muistamaan hienosta ja tuloksellisesta yhteistyöstä kaupungin kanssa. Yhtenä merkittävänä asiana hän nostaakin esiin vaikuttamistyön tärkeyden.

– On ollut hienoa nähdä, miten yhdistyksenä ja yhtenä rintamana olemme saaneet ajettua asioita eteenpäin ja tehtyä vaikuttamistyötä. Jokin yksi pieni kommentti tai epäkohta on saattanut saada aikaan suuren muutoksen, kun asiaa on lähdetty yhdessä viemään eteenpäin. On suuri rikkaus, että meillä on Jyväskylän Yrittäjien hallituksessa saman pöydän ympärillä niin paljon erilaisia, eri ikäisiä ja eri alojen ihmisiä, joilla kuitenkin on sama päämäärä – vaikuttaminen yrittäjien arkeen. Tällaisessa porukassa on ollut hienoa olla mukana vaikuttamassa, summaa Maarit.

Toimiessaan puheenjohtajana Maarit on luonut sellaisen ilmapiirin ja alustan yhteiselle tekemiselle, josta on kenen tahansa hyvä jatkaa.

– Kukaan ei ole korvaamaton, muistuttaa Maarit ja jatkaa: Jokaisella meillä on omat vahvuutemme ja osaamisalueemme. Aina kun muutoksia ja uusia ihmisiä tulee mukaan remmiin, saadaan samalla myös aina aimo annos uutta intoa ja raikkaita ideoita tekemiseen. Se on elämää.

Muutto Liperiin tuo uusia haasteita

Maarit jatkaa omaa elämäänsä nyt toisella paikkakunnalla Liperissä Attendo Jyri hoivakodin johtajana. Uudet haasteet ja uusi elämäntilanne saavat hymyn korviin väkisinkin.

– Onhan tämä aika hurjaa, että yhtäkkiä oma elämäntilanne onkin ihan erilainen kuin hetki sitten. Mutta se on vain annettava mennä, kun siltä tuntuu.

Lisätietoja:

Maarit Venäläinen

maarit@visita.fi, p. 040 737 9138

Jari Parkkisenniemi

Jyväskylän Yrittäjien, varapuheenjohtaja

jarip@aprender.fi, p. 050 355 5087

Uusi puheenjohtaja yhdistykselle valitaan kevätkokouksessa keskiviikkona 29.4.2020

Jyväskylän Yrittäjien hallitus ja varapuheenjohtajat hoitavat puheenjohtajan tehtäviä tähän asti. Puheenjohtajaehdokkaita pyydetään laittamaan sähköpostia Anni Peltoselle 14.4.2020 mennessä osoitteeseen anni.peltonen@yrittajat.fi. Ehdokkaat nostetaan esiin ennen kevätkokousta Jyväskylän Yrittäjien Facebook-sivulla.

Jyväskylän Yrittäjät ry jyvaskylan@yrittajat.fi p. 010 425 9200