24.11.2017 klo 14:14
Uutinen

Puheenjohtajaksi valittu Niemi vastaa myös hankintaneuvonnasta

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajaksi valittu Anne Niemi nosti esille viestinnän merkityksen järjestön toiminnassa. – Meidän on kyettävä viestimään niin, että kolmen eri tason Suomen Yrittäjät, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ja paikallisyhdistykset kuin suoraan jäsenyrittäjiemme kanssa. Viestinnän oikea-aikaisuus ja luettavuus ovat tärkeitä asioita.

Anne Niemi haluaa, että yrittäjäjärjestö on vahvasti mukana rakentamassa uutta maakuntaa ja vaikuttamassa suoraan siihen, että sekä työnantajayritysten että yksinyrittäjien toimintaedellytykset säilyvät ja paranevat. – Meidän yrittäjien ääni tulee kuulua maakuntaa rakennettaessa.

Organisaatiouudistuksella vahvistetaan vaikuttamista

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien organisaatiouudistus on valmisteltu suuren luottamushenkilöjoukon kanssa. Myös tällä uudistuksella vahvistetaan järjestön vaikuttamista sekä maakunnallisella että paikallisella tasolla. Jäsenmäärän lasku on taittumassa. Aluejärjestö on taas Suomen Yrittäjien neljänneksi suurin aluejärjestö. Niemi ottaa vastuulleen Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien hankintaneuvonnan, jota tarjotaan sekä tarjoajille ja hankintayksiköille.

– Te tunnette minut suorana, sitoutuneena ja ahkerana yrittäjien asioiden hoitaja. Napakkaliikkeiseksikin minua on kuvattu. Minulla on edelleen valtava sisäinen palo ja mahoton hinku jatkaa vaikuttamista, Niemi totesi.

Niemen mukaan ensi vuonna käytävät maakuntavaalit ovat yrittäjille tärkeät vaalit. Samalla paikallisen toiminnan vaikuttamistyöstä on huolehdittava. – Ensi vuoden alusta aloittaa uusi alueellisen toiminnan edunvalvontaryhmä, jonka tehtävä on vahva vaikuttaminen niin kuntiin kuin paikallisiin elinkeinotoimijoihin. Paikallinen toiminta tulee olemaan edelleen meidän kivijalkamme, puheenjohtaja kertoi.

Viestinnässä vähemmän on enemmän

– Nykyisen tiedontulvan aikana meidän on vähennettävä varsinkin päällekkäistä viestimistä. Ei kenenkään aika riitä oman yritystoiminnan lisäksi kaiken lukemiseen ja sisäistämiseen. Sähköpostitkin jo huutavat hoosiannaa, kun ne täyttyvät viestien tulvasta. Tässä on hyvä toteuttaa toimintatapaa:” vähemmän on enemmän”, Niemi kertasi.

Hän kannusti kiinnittämään huomiota myös sanalliseen viestintään. Kapulakielen sijasta on suosittava selkeää suomea ja käytännön esimerkkejä havainnollistamaan asiaa. – Tärkeintä ei ole kirjoitettujen viestien ja kirjeiden määrä vaan se, onko niistä hyötyä meidän luottamushenkilöille heidän toiminnassaan ja jäsenyrittäjille heidän liiketoimintaansa liittyen.Meidän tehtävä on kuulla kenttäämme herkällä korvalla ja tulla kuulluksi vaikuttamisen areenoilla.

Linkki yrittäjäjärjestön hankintaneuvonnan sivulle