Kuva: Monstera, Pexels
29.3.2022 klo 15:27
Uutinen

Puheenjohtajan kynästä

Olethan vastannut jo Suomen Yrittäjien Kuntabarometrikyselyyn? Olemme olleet aktiivisesti pohtimassa kaupungin kanssa toimia, joilla Jyväskylän kaupunki olisi Suomen yrittäjäystävällisin kaupunki. Tämä on meidän tavoitteemme yhdistyksenä, koska silloin täällä olisi hyvä yrittää, palvelut toimisivat eikä esteitä menestyvälle yritystoiminnalle olisi. Kaupungin puolelta taas yritykset tuovat turvaa työllistämisen, palveluiden monipuolisuuden, verotulojen sekä mahdollistavat tietenkin kaupungin kasvun. Teimme asiaan liittyen Timo Koiviston sekä Jaakko Selinin kanssa myös videon, missä kaupunki valottaa näkökulmia, miksi yrittäjien palaute on tärkeä kyselyn kautta. Käytännössä kuntabarometri kertoo, miten yrittäjät näkevät kaupungin palvelut sekä yrittäjämyönteisyyden tällä hetkellä. Tässä meillä jokaisella yrittäjällä on mahdollisuus vaikuttaa nyt. Vastaa siis kyselyyn 31.3 mennessä Suomen Yrittäjien sivuston tai tämän viestin alla olevasta linkistä.

Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet vähintäänkin ihmeelliset. Meitä on kohdannut kaksi laajaa kriisiä, joista uusin, Venäjän aloittama hyökkäys ja sota Ukrainaa vastaan, mullistaa monella tapaa yrittäjienkin elämää. On erittäin tärkeää, että jokainen arvioi riskejä oman liiketoimintansa kannalta. Olen keskustellut viime aikana yrittäjien kanssa, joihin tilanne vaikuttaa suoraan vaikkapa raaka-aineiden saatavuuden näkökulmasta tai sitä välillisesti, kun tilanne vaikuttaa asiakasyrityksiin ja niiden toimintaan. Olin todella toiveikas vuoden alussa, että ennustettavuus lisääntyisi koronan väistyessä, mutta valitettavasti sota ja siitä johtuva epävarmuus varmaan pitää ennustettavuuden heikkona vielä pitkään. Tässäkin hyvänä apuna on keskustella kanssayrittäjien kanssa ja avartaa oman yritystoiminnan riskien tunnistamista. Onneksi me yrittäjät olemme vahvoja muutosten edessä – erityisesti yhdessä.

Vaikka ajatukset ovat pääosin maailmantilanteessa sekä niiden puolella, jotka hyökkäyksen ja hävityksen uhreiksi ovat joutuneet, tulee katse pitää ylhäällä ja auttaa siten kuin tilanteessa voi. Kevät on kuitenkin jälleen tulossa ja vaikuttamistyö yrittäjien eteen jatkuu.

Kuntabarometrikyselyn linkki: http://www.iro.fi/kuntabarometri2022

Terveisin
Jari Parkkisenniemi
Puheenjohtaja