9.3.2018 klo 12:30
Uutinen

Puheenjohtajan palsta: Tapahtumilla yrittäjät yhteen

Puheenjohtajan palstalla Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat vuorottelevat ajankohtaisten aiheiden äärellä.

Jyväskylän Yrittäjien vuosi 2018 on alkanut vauhdikkaasti perinteisten, mutta myös uudistettujen tapahtumien ja tilaisuuksien parissa. Yrittäjäjärjestön merkitystä erilaisien kohtaamisien mahdollistajana halutaan tuoda tänä vuonna vahvasti esille. Yhteistyön merkitystä korostetaan ja tämän myötä myös yhdistysten ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä tiivistetään tehden yhteisiä tapahtumia entistä enemmän.

Uusitut ja monipuolistetut Jyväskylän Yrittäjien aamukahvitilaisuudet ovat startanneet vuoden alusta. Vastaanotto on ollut hyvä, sillä paikallisia yrittäjiä on osallistunut niihin useita kymmeniä sekä tilaisuuksien sisältö on rakennettu mielenkiintoiseksi ajankohtaisen aiheen ja puhujan myötä. Seuraavat aamukahvit juodaankin tärkeän aiheen ympärillä, nimittäin keskustan kehittämisen tiimoilta. Jyväskylän keskusta onkin tänä vuonna tapetilla ja sen elävöittäminen koetaan nyt yhteiseksi asiaksi. Murroksessa oleva keskusta kaipaa piristystä, uusia tapahtumia ja kiinnostavia kohtaamispaikkoja – ennen kaikkea se kaipaa ostovoimaista väkeä, jotta palvelut saadaan pysymään kivijalkamyymälöissä.

Olen saanut vaikuttaa keskusta kehittämisessä Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry:ssä Jyväskylän Yrittäjien edustajana jo kuudetta vuotta. Lisäksi olen saanut seurata tapahtumajärjestäjänä keskustan kehittymistä jo viidentoista vuoden ajan. Koska muutosten aika on tullut, myös keskustan tarjonta muuttuu. Tämä tarkoittaa, että meidän on nyt yhdessä tehtävä keskustan brändistä vetovoimainen ja haluttu kohtaamispaikka. Paikallisten palveluiden käyttäminen ja keskustassa viihtyminen nousevat usein esille. Tapahtumia ja kampanjoita yhdessä tekemällä saadaan kävijävirta suuremmaksi ja keskusta vetovoimaisemmaksi.

Jyväskylän Yrittäjien työryhmä, jota saan varapuheenjohtaja vetää pyrkii kaiken kokoisten tapahtumien avulla luomaan jokaiselle yrittäjälle, aloittavalle mutta myöskin kasvaville, erilaisia verkostoitumisen mahdollisuuksia ja kollegoiden tapaamispaikkoja. Kevään aikana nautitaan useista Happy Hour –tapaamisista keskustan ravintoloissa, keskustellaan ajankohtaisista asioista eri foorumeissa ja kesäkuussa järjestetään yrittäjien kevätkauden päätösristeily perinteiseen tapaan Rhea-laivalla.

Vaikuttamistyötä tehdään intohimoisesti luoden väyliä myös kunnan päättäjiin kuin muihinkin sidosryhmiin. Yrittäjän ääni on kuuluvilla siellä missä pitääkin. Yrittäjäyhdistys vaikuttaa yrittäjän puolesta ja mitä enemmän meitä on, sen suurempi vaikuttavuus meillä on. Tästä syystä jäsenhankinta koetaan myös tärkeäksi tänä vuonna.

Nähdään siis tapahtumissa ja seuraavilla aamukahveilla – voit tuoda ajatuksesi ja ideasi, kuulemme niitä mielellämme!

Johanna Soilu
Jyväskylän Yrittäjät, varapuheenjohtaja
johanna@fashionunit.fi
tapahtumat ja tilaisuudet-työryhmä