5.2.2019 klo 16:40
Uutinen

Puheenjohtajan palsta

Vaikuttavaa vaikuttamista!

Terveiset Vaikuttajafoorumi 2019 -tapahtumasta. Yrittäjäyhdistyksen toimintaan kuuluu muutakin kuin tapahtuminen järjestämistä. Viime viikonloppuna osallistuin Suomen Yrittäjien puheenjohtajille järjestettyyn tapahtumaan, jossa oli paikalla noin 450 puheenjohtajaa paikallisyhdistyksistä, aluejärjestöistä sekä toimialajärjestöistä.

Kaksi päivää kestävä tapahtuma sisälsi paljon ohjelmaa, joista vaikuttavimpana neljän suurimman puolueen vaalitentti. Paneelissa olivat mukana kokoomuksen Petteri Orpo, keskustan Juha Sipilä, SDP:n Sanna Marin sekä vihreiden Pekka Haavisto. Paneelin perustana oli Suomen Yrittäjien julkistama Kasva Suomi -tavoiteohjelma vaalikaudelle 2019-2023.

(Lue ohjelma https://www.yrittajat.fi/suomen-yrittajat/tavoiteohjelmat/suomi-2025-563221.) Puheenjohtajia tentattiin yrittäjille tärkeiden asioiden eteenpäinviemisestä ja voi sanoa, että paljon luvattiin, mutta jossain asioissa osalla löytyi hyvinkin eriäviä mielipiteitä. Yhtä kaikki, kotiläksynä puoluejohtajat saivat 80-sivuisen Tavoiteohjelman. Nähtäväksi jää, kuka sen heistä hoitaa kotiläksynsä.

Suomen Yrittäjien tahtotilana on tehdä Suomesta maailman paras maa yrittää ja sitä me tarvitsemme. Hyvinvointia ei rakenneta ilman yrittäjyyttä!

Vaikka puoluejohtajatkin saivat yleisön nauramaan, niin hauskin esitys tuli kuitenkin Kummeleiden Olli Keskiseltä. Olli kertoi, kuinka Kummeli sai alkunsa. Aluksi tiimissä oli Olli ja Heikki Silvennoinen. Toisella videokamera ja toinen syntymähauska. Mukaan pyydettiin Timo Kahilainen, koska hän oli niin lyhyt ja ainoa älykäs, myöhemmin mukaan tuli Heikki Hela, tilaamaan kuvauksiin Ladoja.

Ollin tarinan opetuksena oli, että älä levittele käsiä, älä ala avautumaan, pokkana vaan. Lisäksi Ollin toiveena oli, että älä syyllistä ja valita, vaan toimi.Koko Kummelin syntymisestä kertovan tarinan voit lukea täältä https://www.yrittajat.fi/suomen- yrittajat/tavoiteohjelmat/suomi-2025-563221.

Tapahtumassa palkittiin myös paikallisyhdistyksiä. Iloinen yllätys oli, että Raahen Yrittäjät Pohjois- Pohjanmaan alueelta palkittiin valtakunnallisella Vuoden Tekijänä!Toivottavasti me liminkalaisetkin saadaan joskus vielä seistä palkittavana jollakin vaikuttavalla teolla, toiminnan kehittämisellä tms.

Näistä tapahtumista saa todella paljon irti, eikä vähiten sen vuoksi, että saa olla onnekas verkottua. Tapahtumista saa hyviä eväitä viemään asioita eteenpäin paikallisyhdistystasolla. Hyödyntää oppimaansa elinkeinotyöryhmässä ja vaikuttaa yhdessä valtuutettujen kanssa. Ilman yrittäjiä ei ole kuntaa ja ilman kuntaa ei ole yrittäjiä.

Lisäksi toivon, että te jäsenet otatte rohkeasti yhteyttä meihin hallituksessa vaikuttaviin jäseniin, olipa kyseessä huolia, iloja, uusia ideoita, toiminnan kehittämistä, ihan mitä vain.Me olemme teille se linkki, jonka kautta voidaan yhdessä vaikuttaa.

Minna Rautio

Limingan yrittäjien puheenjohtaja