27.9.2021 klo 08:35
Uutinen

Puheenjohtajan syystervehdys 2021

Uusi aika

Toimintaympäristömme on monin tavoin uusi: Alkukesän vaalit toivat kuntaamme uudet päättäjät, elinkeinojohtajamme vastasi liike-elämän kutsuun ja korona virus näyttää viihtyvän seuranamme pysyvästi. 

Kunnallisvaaleissa Pirkkalan yrittäjät tarjosi yrittäjäehdokkaille vaalinäkyvyyttä sekä yrittäjäjulkaisuissa että tievarsinäytöissä (yhteistyössä Jidoka Oy:n kanssa). Vaalien tulokset kertovat, että uudessa valtuustossa vaikuttaa kaikkiaan 8 (18 %) yrittäjää. Vaaleissa yrittäjäehdokkaita oli kaikkiaan 21, eli noin 11 % kaikista ehdokkaista (183). Toimivat yrityksemme seuraavat nyt uusien päättäjien päätöksiä yrittäjämyönteisen kunnan aseman säilyttämiseksi. Avainasemassa ovat kunnan johdon, viestinnän ja markkinoinnin, elinkeinotoimen ja kaavoituksen säännönmukainen vuoropuhelu. 

Pirkanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen kirjoittaa kolumnissaan: ”…verokannusteet investointeihin, investointiavustusten lisääminen, panostaminen koulutukseen, työmarkkinoiden uudistaminen rekrytoinnin riskien vähentämiseksi, yritysten liiketoimintaosaamisen nostaminen …ovat kaikki keinoja, joita pitäisi nyt aktiivisesti pohtia.

Yhteistyö elinkeino- ja hankejohtaja Ahti Laakson kanssa sujui mallikkaasti. Tavoitteita pohdittiin ja toteutettiin yhdessä. Hyvänä esimerkkinä toimii Alihankintamessut Pirkkahallissa, missä kuntamme vahva tuki on mahdollistanut monen pk-yritysten osallistumisen messuille kohtuullisin kustannuksin. Tämä johtaa yritysten tulojen kasvun kautta kunnan verotulojen kasvuun. Kilpailu kuntien välillä yrityksistä on nähtävissä messujen osallistujaluettelossa: mukana 2020 oli 35 kuntaa tai kaupunkia. Toisin kuin monella ympäristökunnalla, Pirkkalassa ei ole kunnan omaa yrittäjäorganisatiota, joka jatkaisi elinkeinojohtajan työtä. Kuinka puolustamme vuoden elinvoimakunta titteliämme jatkossa?

Pandemia on asettanut haasteita toiminnallemme, mutta ei ole meitä nujertanut. Kehitämme toimintaamme poistunevien rajoitusten puitteissa; aamukahvit siirtyvät vähitellen verkosta kokoontumistiloihin samoin kuin vuosikokous ja Vuoden yrittäjä juhla. Uudistamme myös kotisivumme, joiden on määrä olla käytössänne vielä ennen vuoden vaihdetta. 

Uusi aika alkaa.

Mauri Loukiala
Pirkkalan yrittäjät ry
Puheenjohtaja