13.5.2022 klo 11:04
Uutinen

Puheenjohtajan terveiset: Kaupungin ja Yrittäjien yhteistyö tiivistyy

Turun Yrittäjien tämän vuoden kärkitavoitteena on kehittää keskustelua, työkaluja ja toimintamalleja Turun kaupungin kanssa, joilla saavutetaan tulevaisuudessa sujuva yhteistyö ja vuoropuhelu. Yhteistyön tavoitteina on muun muassa kehittää yhdessä kaupungin kanssa paremmin yrittäjät kohtaavia palveluita, ennakoida molemminpuolisia tarpeita ja huomioida yritykset paremmin kaupungin toiminnassa.

Olemme saaneet alkuvuoden aikana luotua yhdessä kaupungin kanssa toimivia vuoropuheluita, joiden kautta pystymme jo nyt rakentamaan syvempää yhteistyötä ja saada yrittäjien äänen kuulumaan paremmin kaupungin kehittämisessä. Suunnitteilla on jo monenlaista ja haluamme kuulla myös jäseniltämme kehityskohteita ja kehitysideoita näiden osalta.

Aamukahvitilaisuudet

Kesäkuussa aloitetaan kaupungin ja Yrittäjien väliset aamukahvitilaisuudet. Näissä keskustellaan ennalta sovitusta aiheesta ja keskustelu pyritään pitämään avoimena ja rentona. Tarkoitus on päästä keskustelemaan tärkeistä asioista, kuten hankinnoista ja kaavoituksesta niiden ihmisten kanssa, jotka näitä tekevät työkseen ja ovat näistä asioista päättämässä. Pöydälle tuodaan haasteita ja ongelmia, mutta myös mahdollisia ratkaisuja ja toimintamalleja näiden ratkaisemiseksi. Osallistujamäärä näihin on hyvin rajallinen, mutta pyrimme tiedottamaan näistä keskusteluista yhdessä kaupungin kanssa sitäkin paremmin.

Kaupunki kohtaa Yrittäjät

Kesän jälkeen järjestetään Kaupunki kohtaa Yrittäjät -tilaisuus, joka on kaikille yrittäjille, kunnan virkamiehille ja luottamushenkilöille avoin. Tilaisuudessa keskustellaan valitusta ajankohtaisesta aiheesta, kuten työvoiman saatavuudesta, hankinnoista tai kaavoituksesta. Paikalla on mahdollisia asiantuntijoita, luottamushenkilöitä, virkamiehiä ja yrittäjiä. Tilaisuuden tavoitteena on tuoda esiin näkemyksiä, tietoisuutta asiasta ja ratkaisuehdotuksia. Tilaisuuksia järjestetään jatkossa säännöllisesti joitakin kertoja vuodessa.

Työryhmät ja foorumit

Kaupungilla on jo olemassa olevia ja tulevaisuudessa tulee myös uusia työryhmiä. Toiveenamme on, että myös jäsenemme innostuvat tällaisesta vaikuttamisesta. Jos olet siis kiinnostunut, niin laita meille hallitukselle viestiä, niin katsomme josko löytäisimme sinulle sopivan paikan. Erityisesti jos olet rakennus- tai kiinteistöalan ammattilainen, voisit olla juuri etsimämme henkilö.

Valtuustoryhmät

Lisäksi syksyllä tullaan järjestämään kaupungin valtuustoryhmille erillisiä tilaisuuksia, joissa nostetaan esiin yrittäjien ajamia asioita. Mitä tavoitellaan, miksi ja miten se hyödyttää kaikkia kuntalaisia.

Luomalla tietoisuutta kaikille tasoille kaupungissa ja rakentamalla matalankynnyksen keskusteluyhteyksiä kaupungin suuntaan uskomme, että voimme saavuttaa yhdessä yrittäjäystävällisen kaupungin toimia ja mahtavan kumppanin!

Mikko Rantanen
Turun Yrittäjien puheenjohtaja

Kirjoitus on alun perin julkaistu Turbåssa 2/2022.
Kuva: Katri Haavisto, Sielukas Media Oy

Mikko Rantanen