5.11.2018 klo 11:46
Uutinen

Puheenjohtajapalsta: Miten vuoden tavoitteet ovat toteutuneet?

Vuosi Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtajana alkaa olla takana. Tämä on ollut työntäyteinen, mutta upea vuosi. Kävin läpi listausta, millaisia tavoitteita omalle puheenjohtajakaudelleni olin vuosi sitten asettanut ja nyt on hyvä aika katsoa, miten ne ovat toteutuneet.

Oppilaitosyhteistyön herättäminen. Olemme hallituksen kanssa tehneet usean eri oppilaitoksen kanssa yhteistyötä, käyneet esittelemässä yhdistyksen toimintaa ja kertoneet yrittäjyydestä. Olemme jakaneet ammattiin valmistuville, sekä 4-h kerholle stipendit yrittäjyydestä. Jyväskylän seudun yrittäjäyhdistysten kanssa palkitsimme yrittäjyyden edistämisestä perusopetuksen yrittäjyyskasvatuksen.

Medianäkyvyys. Paikallislehdissä olemme näkyneet mm. puheenjohtaja-palstalla, sekä olleet yleisönosastokirjoituksissa esillä, hallituksen jäsenet ja jyväskyläläiset yritykset kaikkinensa ovat olleet mediassa hienosti esillä vuoden aikana. Viestintää olemme kehittäneet ja se kehitystyö jatkuu edelleen.

Keskustan alue. Se on ollut vuoden sisällä paljon esillä. Olemme järjestäneet ja osallistuneet järjestettyihin keskustelutilaisuuksiin. Olemme antaneet lausuntoja mm. pysäköintiasioihin liittyen ja uskon, että sillä oli iso merkitys siihen, että ehdotus sunnuntaipysäköinnin maksullisuudesta ja taksojen nostosta, sekä pysäköintipaikkojen vähenemisestä kumottiin. Lausuntoja on annettu myös nuorison vapaa-aika tiloihin, päihdeasiakkaiden selviytymisasemaan sekä Keski-Suomen tulevan maakunnan järjestämissuunnitelmaan.

Yhtenä isona sydämen asiana oli myös yhteistyön tiivistäminen kaupungin suuntaan sekä kahden muun Jyväskylän seudulla toimivan yrittäjäyhdistyksen kanssa. Olemmekin vuoden aikana tehneet hyvin paljon yhteistyötä. Olemme säännöllisesti kokoontuneet puheenjohtajapalavereihin, järjestäneet yhdessä valtuustotapahtumia ja aloittaneet säännölliset tapaamiset kaupunginjohtajan kanssa.

Olen saanut tehdä töitä upean tiimin, meidän hallituksen, kanssa. Kiitos tästä kaikesta, mitä vuoden aikana olemme yhdessä tehneet. Kaiken tämän lisäksi hallituksen sisällä olevat ryhmät ovat järjestäneet erilaisia tapahtumia, koulutuksia ja sparrausiltoja. Hallituksen jäsenet ovat olleet aktiivisesti mukana eri foorumeissa vaikuttamassa yrittäjien asioihin ja yrittämisen toimintaedellytyksiin kaupungissamme.

Ensi vuoden toimintasuunnitelmaa yhdessä rakentaessamme olemme olleet yhtä kunnianhimoisia edelleen. Jyväskylän Yrittäjät on yksi suurimmista paikallisyhdistyksistä. Ja yksi upeimmista. Jyväskylästä on tullut hyvä paikka yrittää ja sen täytyy olla sitä tulevaisuudessakin, sen vuoksi on tärkeää, että meillä on toimiva paikallisyhdistys. Tämä on kaikkien meidän yritysten äänitorvi ajaa asioita eteenpäin, viestit ja pyynnöt tulevat teiltä jäseniltä. Hallituksen tehtävänä on viedä teidän viestiä eteenpäin ja vaikuttaa meidän yrittäjien asioihin.

Haluan jatkaa tätä työtä ja olen edelleen käytettävissä puheenjohtajaksi tulevallekin vuodelle. Joka vuosi myös hallitus uudistuu, jos haluat tulla mukaan tekemään tätä vaikuttamistyötä, niin syyskokouksessa siihen on mahdollisuus. Ilmoittaudu mukaan. Jokainen jäsen on tervetullut seuraamaan syyskokousta ja viettämään ilta hyvässä seurassa hyvän ruuan merkeissä.

Terveisin,

Maarit Venäläinen

puheenjohtaja
Jyväskylän Yrittäjät