5.9.2018 klo 10:33
Uutinen

Puhtaita sairaaloita tekevä perheyritys Hermetel panostaa vientiin

Orimattilassa osataan tehdä hygieenisiä puhdastiloja, jotka kelpaavat vaativiin leikkaussaleihin. Jatkossa Hermetel tähyää yhä enemmän vientiin osana kolmen yrityksen yhteenliittymää.

Perheyritys Hermetel toimii Inoroomissa, joka toimittaa leikkaussaleja avaimet käteen -periaatteella. Mukana yhteenliittymässä ovat myös ilmanvaihtoratkaisuja tarjoava Halton sekä sairaalakalusteita ja -järjestelmiä tuottava Merivaara.

– Kolmen yrityksen yhteispanostus alkaa olla vientivalmis konsepti. Palaset ovat loksahtaneet kohdilleen, kehuu Hermetelin toimitusjohtaja Lauri Hindström.

Inoroom julkisti maanantaina ison kaupan; yhteenliittymä toimittaa Kotkaan uuteen keskussairaalan leikkaussalit. Tulevaisuudessa leikkaussalikonseptilla tähytään vientiin, erityisesti Pohjoismaihin.

– Uskon tämäntyyppiseen yhteistyöhön. Haltonilla ja Merivaaralla isoina kansainvälisinä toimijoina on myyntiverkosto valmiina. Valmistus on Suomessa, mikä on myyntivaltti, Hindström vakuuttaa.

30 vuoden kokemus

Hermetel työlllistää Orimattilassa 60 henkilöä, joista puolet tuotannossa. Yritys on toiminut vuodesta 1987, ja jo parinkymmenen vuoden ajan se on kehittänyt eristettyjä ja hygieenisiä puhdastiloja.

– Nykyiset toimitukset pystymme tekemään tällä kapasiteetilla, mutta toki odotamme lisääkin kauppoja.

Hermetelin vastuulla leikkaussalien toimituksissa ovat puhdastilojen elementit, ovet, säteilysuojaus, valaistus ja erikoislaitteet. Carea Sairaalat Oy:n kanssa solmittu sopimus Kymen keskussairaalaan kattaa 12 yleisleikkaussalia sekä kaksi hybridisalia, joihin sijoitetaan myös suurikokoisia kuvantamislaitteita.

– Kokonaistoimituksessa vastuu kuuluu yhdelle yhteistyökumppanille, mikä edesauttaa salien käyttöönottoa ja huoltovarmuutta, sanoo projektijohtaja Kai Heiskanen Carea Sairaalat Oy:stä.

Kymen keskussairaalan leikkaussalien suunnittelu alkaa heti, ja asennusvaihe työmaalla on maalis-heinäkuussa 2019. Sairaalan on tarkoitus valmistua marraskuussa 2019.

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski@yrittajat.fi