15.11.2022 klo 14:06
Uutinen

Punkalaitumen Vuoden Yrittäjä 2022 on Ilkka Eskola / IE-Asennus Oy

Punkalaitumen Yrittäjät on valinnut Punkalaitumen vuoden 2022 yrittäjäksi Ilkka Eskolan ja yrityksensä IE-Asennus Oy:n. Vuonna 2007 perustettu IE-Asennus Oy valmistaa ja asentaa alumiinirunkoisia ovi- ja ikkunatuotteita.

Perusteina valinnalle olivat muun muassa se, että Eskolan yritys IE-Asennus Oy on investoinut toiminnan kehittämiseen viime vuosina ja siten ollut luomassa elinvoimaa Punkalaitumelle.


Ilkka Eskolan kanssa Vuoden Yrittäjän tunnustuksen otti vastaan hänen vaimonsa Piritta Eskola. Pariskunnalla on vahva tuntuma yrittäjyyteen, sillä he molemmat työskentelevät IE-Asennuksessa. Lisäksi Ilkka on maatalousyrittäjä ja Piritalla on oma hyvinvointialan yritys.


Yrityksen toiminnan alkuvuosina IE-Asennus myi muiden valmistajien alumiinisia ovi- ja ikkunatuotteita. Oma tuotanto aloitettiin ensin maatilan pihapiirissä ja nykyisin tuotteet valmistetaan Nummen alueelta ostetuissa tiloissa.


Ilkka Eskola kertoo saaneensa ensimmäisen kerran kosketuksen alaan jo yläasteen TET-harjoittelussa, jonka hän teki urjalalaisessa TM-Teräs Oy:ssä. Harjoittelu johti kesätöihin, työpaikkaan ja viimein oman yrityksen perustamiseen. Tällä hetkellä IE-Asennus työllistää yrittäjäpariskunnan lisäksi asennustöissä kolmea ulkopuolista työntekijää ja yritys on ottamassa käyttöön myös aputoiminimen Alusystem.


Kiitospuheessaan Ilkka Eskola totesi uskon yrittäjyyteen säilyneen 15 vuoden aikana. – Se on säilynyt, vaikka matkan varrella on nähty sekä ylä- että alamäkiä. Tällä hetkellä yrityksen tilanne näyttää hyvältä.
– Toisilta yrittäjiltä olen saanut tukea ja kannustusta. Sitä arvostan korkealle, Ilkka Eskola sanoi.

  • Teksti Punkalaitumen Sanomat 10.11.2022