24.4.2018 klo 15:24
Uutinen

Rahalle vastinetta

Jo perinteeksi muodostuneeseen yrittäjien kevätristeilyyn osallistui n. 1000 yrittäjää. Laiva oli täynnä iloisia yrittäjiä. Naurua, tanssia, musiikkia, herkkuja ja hieman asiaakin ja ennen kaikkea vanhojen tuttujen tapaamista ja uusia tapaamisia. Näistä reissuista jää aina hyvä mieli pitkäksi aikaa ja sitä alkaa jo suunnitella seuraavaa yrittäjien reissua. Nämä tapahtumat ja iloiset matkat ovat jäsenetu, joita kannattaa hyödyntää. Jos et ole koskaan käynyt missään yrittäjien tapahtumassa, suosittelen kokeilemaan edes kerran. Luulen, että sen jälkeen haluat osallistua jatkossakin.

Vuoden mittaan on valittavana hyvinkin erityyppisiä tapahtumia, josta voi valita itselleen sopivimman. Valtakunnallisia tapahtumia on asiapitoisia seminaarityyppisiä kuten esimerkiksi toukokuussa pidettävä kunnallisjohdon seminaari ja sitten on rennompia tapahtumia kuten esim. nyt ollut risteily. Valtakunnalliset yrittäjäpäivät syksyisin on myös kokemisen arvoinen tapahtuma.

Suomen Yrittäjien järjestämien tapahtumien lisäksi järjestämme myös alueellisesti ja paikallisesti runsaasti erityyppisiä tapahtumia. Näin tapahtumien järjestäjän kannalta voin sanoa, että toivoisin jäsenkunnassamme hieman enemmän aktiivisuutta osallistua toimintaan. Siitä ei ole ainakaan yritystoiminnan kannalta haittaa, että tutustuu muihin yrittäjiin ja luo verkostoja omalla alueellaan ja jopa ympäri Suomen. Sanoisin, että se on luo mahdollisuuksia, joita olisi vaikea muuten rakentaa. Missä muualla voit tavata niin paljon eri alojen yrittäjiä kuin yrittäjäyhdistyksen tapahtumissa.

Jäsenyydestä kannattaa ottaa kaikki irti. Rahoille vastinetta niin sanotusti. Yhdistys järjestää paljon koulutusta yrittäjille ajankohtaisista ja tärkeistä asioista. Jäsensivuilta löytyy runsaasti tietoa ja muuta materiaalia, mitä voi hyödyntää, kuten esimerkiksi asiakirjapohjia. Käykää tutustumassa jäsensivuihin, jos ette ole sitä vielä tehneet. Jotta jäsenyydestä on hyötyä, se vaatii myös jäseneltä aktiivisuutta hyödyntää etujaan. Me emme tule sinua kotoa hakemaan tai kertomaan jokaiselle jäsenelle henkilökohtaisesti mitä kaikkea on tarjolla. Väitän, että hän joka sanoo, ettei jäsenmaksulla saa mitään, hän ei ole tutustunut siihen, mitä kaikkea on saatavilla. Jokainen on tervetullut mukaan toimintaan oman kiinnostuksen ja resurssien mukaisesti. Tarvitsemme myös uusia vastuunkantajia, joten jos haluat tehdä tärkeää yhteiskunnallista vaikuttamista yrittäjyyden hyväksi, olet tervetullut mukaan myös luottamushenkilötoimintaan. Silloin voit myös vaikuttaa yrittäjäyhdistyksen kehittämiseen eli jos olet tyytymätön nykyiseen toimintaan, niin tee asialle jotain. Vaikuttaa voi tietty myös olemalla yhteydessä esim. paikallisyhdistyksen luottamushenkilöihin.

Varsinkin yksinyrittäjille tarjoamme mahdollisuuden verkostoitua ja rentoutua ”työkavereiden” joukossa. Yksin työtä tekeviltä usein puuttuu se työyhteisö, joten on hyvä viettää aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa, vaikka toimiala olisi eri, niin tunne siitä, että ymmärrämme toisiamme, on tärkeä.

Yksinyrittäjille olemme suunnittelemassa myös koulutuksellista tukea yrittämiseen. Tavoitteena on aloittaa syksyllä Yksinyrittäjäakatemia yhteistyössä oppilaitosten kanssa. Asian edetessä tulee lisätietoa uutiskirjeissämme.

Aktiivista kevättä ja kesää kaikille, pitäkää huoli itsestänne ja jaksamisestanne!

Sari Jokinen
varapuheenjohtaja
Etelä-Savon Yrittäjät ry