18.1.2017 klo 15:32
Uutinen

Rakennusyrittäjä tekee toisin – rangaistuksen sijaan tarjoaa ilkivallan tekijöille töitä

Lappeenrantalainen yrittäjä haluaa ohjata ilkivallantekijät oikealle tielle. Niinpä hän etsii heitä lehti-ilmoituksella ja tarjoaa mahdollisuuden sovittaa rike.

Lappeenrantalaisen rakennusliike Pölläsen hallin ikkunat rikottiin loppiaisen jälkeisenä viikonloppuna. Toimitusjohtaja Hannu Pöllänen otti yhteyttä poliisiin tehdäkseen rikosilmoituksen.

Rikospaikalta oli nähty poistuvan kaksi nuorta miestä, ja Pöllänen alkoi pohtia, millainen vaikutus rikosilmoituksella olisi heidän tulevaisuuteensa.

Rikosilmoituksen sijaan hän päättikin tehdä toisin, uutisoi Taloussanomat. Hän antoi tekijöille toisen mahdollisuuden, ja laittoi ilmoituksen Lappeenrannan Uutisiin ja Imatralaiseen. Ilmoituksessa hän lupasi tekijöille tai heidät ilmiantavalle taholle 50 euroa.

– Tekijät ovat ilmeisen ehtiviä ja aikaansaavia ja siksi haluamme tarjota heille puuhaa aiheutetun vahingon korvaamiseksi ja rahapalkan ansaitsemiseksi. Jos kiinnostusta työtä kohtaan on, korvauksen suoritettua on mahdollisuus jatkaa työpaikassa ja hankkia jopa ammatti, ilmoituksessa sanotaan.

Taloussanomien haastatteleman Pölläsen mukaan kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun yritys joutuu ilkivallan tai varkauden kohteeksi. Hän on toiminut 35 vuotta yrittäjänä.

Esimerkillään hän toivoo, että ilkivallan tekijä tai tekijät ymmärtäisivät rikkeen merkityksen toisen osapuolen kannalta.

Ensimmäisenä yrittäjän toiminnasta kertoi Lappeenrannan uutiset.

toimitus@yrittajat.fi