24.4.2020 klo 09:08
Uutinen

Rakkaus musiikkiin ja tekniikkaan synnytti kansainvälisen menestystarinan – Vuoden 2020 helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto Darkglass Electronics Oy:n Douglas Castrolle

Helsingin Yrittäjät palkitsee vuosittain ansioituneen nuoren yrittäjän. Vuoden 2020 palkinnon voitti 24.4.2020 musiikkialan laitteisiin ja ohjelmistoihin erikoistunut yrittäjä Douglas Castro. Hän perusti vuonna Darkglass Electronics Oy -yrityksensä vuonna 2014 ja toisen yrityksensä Neural DSP Technologies Oy:n vuonna 2017.

Suomalainen metallimusiikki houkutteli chileläisen Douglas Castron 16-vuotiaana vaihto-oppilaaksi Suomeen. Suomi tuntui hänestä heti uudelta henkiseltä kodilta. Rakkaus musiikkiin muovasi hänestä myöhemmin myös yrittäjän, jonka tuotteita käyttävät maailman tunnetuimmat muusikot.

Castro opiskeli elektroniikka-alaa Chilessä Santiagon teknillisessä yliopistossa ja alkoi kehittää omia äänenprosessointilaitteita. Vuonna 2009 hän julkaisi ensimmäisen oman bassopedaalin ja muutti takaisin Suomeen. Muutaman haastavan vuoden jälkeen tuotteiden design ja käyttömukavuus alkoivat vedota muusikoihin, ja nyt Darkglass Electronics -yrityksen asiakkaana on maailman tunnetuimpia bändejä Foo Fightersista Slipknotiin. Vuonna 2017 sai alkunsa Castron toinen yritys Neural DSP Technologies Oy. Kummankin yrityksen pääpaikka on Helsinki, mutta toiminta on vahvasti kansainvälistä.

Lue Douglasin tarina toukokuun alussa ilmestyvän Yritystä Stadiin -lehden numerosta 2/2020.

Kansainvälistä osaamista kilpailulla alalla

Vuoden 2020 helsinkiläinen nuori yrittäjä -valinnasta vastasi raati, johon kuului Mikko Järvinen (Haaga-Helia Startup School), Harri Kolehmainen (Helsingin Yrittäjien nuoret yrittäjät HYNY), Oscari Mikkola (Helsingin Uutiset), Tiina Oksala (Helsingin Yrittäjät), Henri Halmelahti (Lamia Oy, Vuoden 2019 helsinkiläinen nuori yrittäjä) ja Eveliina Heinonen (NewCo Helsinki).

Tuomaristoon teki vaikutuksen se, että yrityksen perustaja on kilpailulla alalla kehittänyt kansainvälisesti menestyneitä tuotteita. Tuotteita hyödyntävät niin maailmanluokan ammattimuusikot kuin kuluttajat. Yrityksen ainutlaatuisen tarinan lisäksi omavaraisesti saavutettu kasvu sekä vahva työllistäminen saivat kiitosta.

– Darkglass Electronics Oy:n tarina on hieno esimerkki siitä, kuinka Suomessa yrityksensä perustanut kansainvälinen osaaja on pystynyt kehittämänsä tuotteen avulla erottautumaan toimialallaan ja luomaan kasvua sekä työllistämään useita ihmisiä, Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala kertoo.

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä –palkinto

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto on alle 35-vuotiaalle yrittäjälle myönnettävä tunnustus yrittämisestä. Kilpailun voittajan valinnassa otetaan huomioon erityiset ansiot yrittäjyydessä toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen. Yrittäjän perustama yritys on toiminut vähintään kolme vuotta kilpailuvuoteen (2020) mennessä. Yrittäjä voi olla myös yrityksen nuori jatkaja, joka on omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen jälkeen johtanut yritystään menestyksellisesti vähintään kolme vuotta kilpailuvuoteen mennessä. Alueellinen voittaja jatkaa edustamista arvostettuun valtakunnalliseen Vuoden nuori yrittäjä -kilpailuun, jonka voittaja ratkotaan Jyväskylässä Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä 16.–17.10.2020.

Darkglass Electronics Oy, perustettu vuonna 2014:

  • Perustaja: Douglas Castro (33)
  • Valmistaa bassovahvistimia ja -kaappeja sekä bassopedaaleja
  • Yrityksen tuotteita myydään yli 40 maassa, asiakkaita mm. Foo Fighters, Faith No More, Jamiroquai ja Paramore
  • Työllistää yli 20 henkilöä (2020)
  • Lisätietoa: www.darkglass.com

Neural DSP Technologies Oy, perustettu vuonna 2017:

  • Perustaja: Douglas Castro (33)
  • Äänisuunnitteluun ja siihen liittyviin laitteisiin keskittynyt kasvuyritys
  • Työllistää yli 35 henkilöä (2020)
  • Lisätietoja: www.neuraldsp.com

Lisätietoja:

Tiina Oksala, toimitusjohtaja
Helsingin Yrittäjät
p. 040 548 1104
tiina.oksala @ yrittajat.fi

Douglas Castro, perustaja
Darkglass Electronics Oy ja Neural DSP Techonologies Oy
p. 040 1504121
doug @ darkglass.com

Kuva: Jaana Tihtonen