11.6.2021 klo 15:25
Uutinen

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät saa 300 000 euron lahjoituksen uuteen stipendirahastoon

Toimintansa lopettava ruotsinkielinen yrittäjäyhdistys Österbottens Företagarförening ÖF lahjoittaa kaikki jäljellä olevat varansa, noin 300 000 euroa, uuteen stipendirahastoon, jota hallinnoi Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät RPY. Stipendirahaston tarkoituksena on kannustaa ruotsinkielisiä mikroyrittäjiä kasvattamaan yrityksiään. ÖF lakkautettiin jäsenistön päätöksellä vuonna 2020 ja sen jäsenille on tarjottu mahdollisuus liittyä Suomen Yrittäjien pohjalaisiin paikallisyhdistyksiin.

– Stipendirahasto on loistava aloite, joka edelleen vahvistaa RPY:n ruotsinkielistä toimintaa ja houkuttelevuutta ruotsinkielisten yrittäjien piirissä. Mikroyrittäjät ovat työllisyyden kannalta keskeinen ryhmä ja stipendin avulla he saavat ansaitsemaansa huomiota, kertoo RPY:n puheenjohtaja Mikael Fredman.

– On hienoa, että voimme perustaa stipendirahaston ruotsinkielisille yrittäjille RPY:n hallintaan. Tämä on luonteva päätöspiste ÖF:n toiminnalle ja myös selkeä viesti siitä, että Rannikko-Pohjanmaan yrittäjillä on vahva yhteinen edunvalvonta kielestä riippumatta, sanoo ÖF:n puheenjohtaja Ingemar Tåg.

Ensimmäiset stipendit jaetaan vuonna 2022. Stipendirahaston hallintoneuvosto tarkentaa vielä, miten palkittavat mikroyrittäjät valitaan. Rahaston tuotosta jaetaan vuosittain 80 prosenttia, mutta rahaston pääomaa ei voi jakaa.