13.5.2020 klo 17:26
Uutinen

Ranta: Keskussairaalan hanke seis välittömästi

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Seppo Ranta keskeytti keskussairaalan rakentamishankkeen. Sairaanhoitopiirin hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 19. toukokuuta. Käytännön etenemisestä tuskin tiedetään ennen syksyä.

Syy keskeytyspäätökseen on yksinkertaisesti raha. Laskelmien mukaan hanke ylittäisi budjetin 62 miljoonalla eurolla. Kehitysvaiheeseen oli varattu 28,9 miljoonaa euroa, josta tähän mennessä on käytetty 23 miljoonaa euroa.

– Töiden keskeytys tehdään välittömästi, jotta lisäkustannuksia ei synny enää sairaanhoitopiirille, Ranta jyrähtää.

Keskeytyksen aikana sairaanhoitopiiri arvioi eri vaihtoehdot uuden keskussairaalan toteuttamiseksi.

Iso merkitys alueen urakoitsijoille

Assi-hankkeen projektipäällikkö Petrus Kukkonen painottaa, että allianssin kehitysvaiheen keskeytys ei tarkoita Assi-hankkeen loppumista.

– Syksyllä olemme viisaampia, tarve rakentamiselle ei ole poistunut. Suunnitelmat siirtyvät allianssin mahdollisesti päättyessä sairaanhoitopiirille, ja tarvittaessa niiden pohjalta voidaan toteuttaa uusi kilpailutus suhteellisen ripeässä aikataulussa, Kukkonen toteaa.

Projektitoimisto ja Hämeen Yrittäjät toteuttivat ensimmäisen urakoitsijaillan paikallisille yrityksille syksyllä 2019. Tavoitteena on ollut koko ajan tiedottaa projektin etenemisestä ja tulevista kilpailutuksista.

– Alusta lähtien on ollut selvää, että projektitoimisto toivoo mahdollisimman suuren osan tulevista töistä jäävän alueelle. Tämän kokoiset investoinnit ovat aina myös elinvoimahankkeita ja niiden merkitys työllisyydelle ja yrityksille on suuri, toteaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka.

– Olemme jo keskustelleet muuttuneesta tilanteesta projektitoimiston kanssa. Lupasimme pitää huolen siitä, että paikalliset yritykset tulevat saamaan tiedon tilanteen kehittymisestä heti, kun mahdollista.

Muita kiinnostavia aiheita