30.3.2022 klo 11:20
Uutinen

Ratkaisuja työvoimapulaan oppilaitosyhteistyöstä

Järjestimme yhteistyössä Savon ammattiopiston kanssa rakennus- ja palvelualojen yrityksille omat ammattiaamupalatilaisuudet, joissa kerrottiin Sakkyn ammatillisen koulutuksen mahdollisuuksista auttaa yrityksiä löytämään ratkaisuja työvoimapulaan.

Savon Koulutuskuntayhtymän yhteyspäällikkö Maija Savolainen kertoi, että yrittäjiä palvellaan ns. yhden luukun periaatteella Sakky Yrityspalveluissa. – Jokaisen yrityksen tilanne kartoitetaan erikseen ja etsitään juuri sille yritykselle sopiva ratkaisu saada työvoimaa. Mahdollisuuksia on monta: uuden työvoiman löytämiseksi voidaan järjestää rekrykoulutuksia tai sopia opiskelijoiden työelämässä oppimisesta koulutussopimuksella tai oppisopimuksella.

Kuopion Yrittäjien toiminnanjohtaja Kirsi Sisso-Litmanen kertoi että yrittäjien työvoimapula on ongelma, johon ratkaisuja hakee myös yrittäjäjärjestö. – Kaikki kivet ja kannot on käännettävä. Tästä syystä Kuopion Yrittäjät on aloittanut keskustelut mm. TE-toimiston kanssa siitä, miten työtä hakevat ukrainalaiset ja työvoimaa hakevat yritykset saadaan kohtautettua. Syksyllä olemme yhtenä järjestäjänä tapahtumassa, jossa on tarkoituksena kohtauttaa vaikka osa-aikaisesta työstä kiinnostuneita eläkeläisiä ja yrityksiä. Teema on meille tärkeä, sillä osaavan työvoiman saatavuus on selkeä kasvun este alueella.

Lisätietoa Sakkyn palveluista

Nettiosoitteesta sakky.fi/yrityksille. Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen yrityspalvelut@sakky.fi tai soittaa puh. 044 785 3700.