12.7.2018 klo 11:24
Uutinen

Ravintola- ja kahvilayrittäjät odottavat maanantain huipputapaamista – ”emme ole ajatelleet mitään Putin- tai Trump-menua”

Helsingin Sanomien mukaan ravintoloitsijat ja kahvilanpitäjät odottavat ensi viikon valtionpäämiesten kohtaamista maltillisin mielin.

Yrittäjät.fi uutisoi viime viikolla kuopiolaisesta pienpanimosta, joka suunnitteli oman oluen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin Helsingin huipputapaamisen kunniaksi.

– Ottaen huomioon yleisen tilanteen ja keskustelujen vakavuuden tämä on meille hieno tilaisuus tarjota apua. Oma ongelmanratkaisumalli, jolloin mikään kysymys ei jää käsittelemättä, RPS Brewingin toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen hehkutti.

Helsingin Sanomien haastattelemat pääkaupungin ravintoloitsijat ja kahvilanpitäjät eivät ole suunnittelemassa mullistavia tempauksia Trumpin ja Putinin tapaamisen ajaksi.

– Lounas pidetään ihan normaalisti, mutta teemme vain vähän enemmän ruokaa, sanoo tapaamisen mediakeskuksen viereisen Café Huvilan omistaja Joonas Kyllönen HS:lle.

– Varmaan normaalia enemmän markkinoidaan paikkaa ja viedään Finlandia-talon lähistölle jotain kylttejä.

Helsingin keskustassa sijaitseva ravintola Savotta on sen sijaan varautunut täydellä miehityksellä.

– Toivotaan, että lomilta ei tarvitse pyytää ketään töihin, sanoo A&S -ravintoloiden markkinointipäällikkö Heli Laakkonen lehtihaastattelussa.

– Sitten tulee kyllä henkilökunnan osalta haasteita, jos joudutaan avaamaan ravintola, joka normaalisti olisi kiinni sunnuntaisin.

Mitään erikoisempaa ei kuitenkaan ole luvassa.

– Ihan perus à la carte -listalla mennään. Emme ole ajatelleet mitään Putin- tai Trump-menua, Laakkonen sanoo.

Tulevat liikkumisrajoitukset mietityttävät.

– Tavarantoimittajilla voi olla haasteita. Mutta meillä ei ole ollut tarvetta valmistautua suurempaan tai pienempään väkimäärään. Kesäaikaan meillä on muutenkin kiireistä, niin emme ole siinä mielessä noteeranneet tapahtumaa, toteaa pizzeria Via Tribunalen yrittäjä Sami Benamed Helsingin Sanomissa.

Startup-yritykseltä kuvakisa, palkintona tuhat euroa

Startup-yritys Bcaster sen sijaan räväyttää huipputapaamisen kunniaksi. Uudenlaista media-alustaa rakentava Bcaster tarjoaa käyttäjilleen tuhat euroa parhaasta yrityksen sovelluksella kuvatusta päämiesten tapaamisesta.

– Kilpailun kautta annamme mahdollisuuden jokaiselle kertoa aitoja tunnelmia päivästä, jolloin Suomi ja Helsinki ovat kansainvälisen kiinnostuksen kohteena. Näyttää minkälainen Helsinki on meidän mattimeikäläisten silmin tuona päivänä. Teknologiamme ansiosta pystymme myös varmistamaan joukkotuotetun sisällön aitouden tuona päivänä, sanoo BCasterin toimitusjohtaja Janne Neuvonen, joka huhtikuussa kertoi Yrittäjät.fi:lle Bcasterin tulevaisuuden suunnitelmista.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuvat: Istockphoto ja RPS Brewing