28.3.2017 klo 09:50
Uutinen

Riihimäen teatteri on Vuoden Teatteri

Yhdessä tekeminen, tinkimätön asenne ja tittelittömyys siivittivät Riihimäen teatterin Vuoden Teatteriksi.

Eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala on valinnut Riihimäen Teatterin Vuoden Teatteriksi. Puumalan mukaan Riihimäen teatteri tarjoaa juuri sitä, mitä satavuotias Suomi ansaitsee: yhdessä tekemistä, tinkimätöntä asennetta ja titteleiden jättämistä narikkaan.

– Valinta oli suuri kunnia ja otin sen tosissani. Katsoin kaikkien teattereiden esityksen tai esityksiä ja kävin keskustelut henkilökunnan tai työryhmän kanssa. Yhteenvetona voi todeta, että Suomessa tehdään ammattimaista työtä suurella sydämellä, Puumala kertoo.

– Lopullisessa valinnassa kävin jaakobinpainia kahden toimijan välillä. Vaaka kallistui Riihimäen teatteriin, joka tekee sydänverellä korkealaatuista teatteria kovien talouspaineiden alla. Ei liene liioiteltua sanoa, että Riihimäki on teatterikentän piskuinen taistelija. Sijainti lähellä suuria teattereita on haasteellinen, mutta teatteri ei onneksemme suostu luovuttamaan.

Vuoden Teatteri palkinnon muut finalistit olivat Arja Tiili Dance Company, KOM-teatteri ja Kuopion kaupunginteatteri. Puumalan mukaan kaikki neljä finalistia olivat upeita ja kaikkien niiden toiminnassa nousi esiin jokin erityisen hieno teema, jonka vuoksi ne olisi voinut palkita. Esiraadissa toimivat Puumalan lisäksi Teatteri Telakan tuottaja Pertti Huovinen, Tanssin talo ry:n toiminnanjohtaja Hanna-Mari Peltomäki, Temen puheenjohtaja valosuunnittelija, lavastaja Kalle Ropponen ja STEFI:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi.

Tuomo Puumala jakoi Vuoden Teatteri -palkinnon Maailman Teatteripäivänä 27. maaliskuuta järjestettävässä Thalia-juhlassa KOM-teatterissa Helsingissä. Suomen Teatterit ry on jakanut Vuoden Teatteri -palkintoa ansioituneelle alan toimijalle vuodesta 1997 alkaen.

Lue lisää Tuomo Puumalan ajatuksia vuoden teatterista ja valinnan tekemisestä täältä >>>

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi