Satakunnan vuoden yrittäjäperhe 2022 on Rostedtin yrittäjäperhe Kuva: Tuomas Tiainen
9.11.2022 klo 17:35
Uutinen

Rostedtit palkitaan Satakunnan vuoden 2022 yrittäjäperheenä

Perheen tuki ja läsnäolo punnitaan muutoksissa ja palkitussa perheessä tukea on löytynyt jo monessa sukupolvessa. Satakunnan vuoden 2022 yrittäjäperheenä palkittiin Rostedtin yrittäjäperhe Ulvilan Konepaja Oy:stä.

Ulvilan Konepaja Oy:n tarina ulottuu vuoteen 1952, jolloin Eeli Rostedt perusti yrityksen. Viittauksena nykypäivän yrittäjyyteen: Eeli Rostedt päätyi yrityksen perustamiseen, kun hän oman päivätyönsä ohella teki kotipihansa sepänpajalla alan töitä iltapuhteinaan ja päätti alkaa siihen työhön kokopäiväisesti. Aivan kuten moni tänä päivänäkin perustaa yrityksensä sivutyön tai harrastuksen pohjalta.

Ulvilan Konepajassa Rostedtin yrittäjäperheen seuraavatkin sukupolvet ovat tehneet pitkäkestoista ja periksiantamatonta työtä, nyt jo kolmannen sukupolven voimin.

–  Sukupolvenvaihdokset on tehty yrityksessä onnistuneesti. Suomalainen sisu ja päättäväisyys ovat vieneet yritystä eteenpäin myös vaikeiden aikojen kohdalla. Tärkeää muutoksissa on ollut perheen tuki ja yrityksen historia onkin kantanut hienosti 70-vuotis juhlavuoteen asti, Markku Kivinen onnittelee yrittäjäperhettä.

Ulvilan Konepaja on täyden palvelun tilauskonepaja, jonka valtteja ovat laatu ja toimitusvarmuus. Yrityksellä on monipuoliset palvelut; hitsaus, koneistus, koneiden osien valmistus sekä koneiden ja laitteiden rakentaminen mekaanisesti valmiiksi. Yritys on panostanut jatkuvasti konekannan uusimiseen ja parhaillaankin konepajalle odotetaan uutta CNC-aarporaa, jonka pitäisi saapua marraskuussa. Uusi kone mahdollistaa entistä kookkaampien kappaleiden teon.

Tällä hetkellä yrityksen henkilöstömäärä on 42. Henkilökunta on vahvasti sitoutunutta ja useilla on pitkä työura Ulvilan Konepajan palveluksessa. Myös uusia työntekijöitä on palkattu ja parhaillaankin on haku alan osaajille.

Korona vei yrityksen liikevaihdosta jopa puolet kesällä 2020, liikevaihdon ollessa 3,4 miljoonaa euroa. Juuri päättyneen tilikauden liikevaihto oli kuitenkin jo 5,4 miljoonaa euroa, joten parempaan päin ollaan taas menossa.