18.1.2017 klo 14:30
Uutinen

Röyhkeät varkaat tuovat tuhansien eurojen menetykset

Varkaat iskevät bensa-asemille jopa keskellä päivää. Bensa-asemien yrittäjät kertovat, että varkaat käyvät asemilla viikoittain – tai jopa päivittäin.

Hyvinkäällä Kehäkujan Teboililla on käynyt bensavarkaita niin tiuhaan, että huoltoasema on suunnitellut muuttavansa kaikki tankkauspisteet automaateiksi, uutisoi Aamuposti.

Lehden haastattelema Raakel Hynninen kertoi, että varkaita on käynyt päivittäin.

– Jos lasketaan, että yksi tankkaus maksaa 50 euroa ja kerrot sen 365:llä, niin siitähän tulee yli 18 000 euron hävikki vuodessa, hän kertoi lehdelle.

Hynninen sai varkauksista tarpeekseen ja uhkasi julkaista varkaiden kuvat sosiaalisessa mediassa, jos varkaudet eivät pääty.

Myös Järvenpäässä Teboilia seitsemän vuotta pyörittäneelle Tero Arhamaalle varkaudet ovat tuttuja. Helsingin uutisten haastattelema yrittäjä kertoo, että varkauksia on yhdestä kahteen viikossa. Kesällä varkauksien määrä kasvaa.

Arhamaan mukaan peitetyt ja väärät rekisterikilvet ovat yleisiä.

– On myös niitä tapauksia, missä auton omistaja on ehtinyt vaihtua, eikä uudesta omistajasta ole tietoakaan, Arhamaa kertoi lehdelle.

Helsingin uutisten haastatteleman Itä-Uudenmaan polisiin komisarion Virpi Nättiahon mukaan paras keino estää varkauksia olisivat lukitut pumput, joissa maksu suoritetaan etukäteen. Myös valvontalaitteet on oltava kunnossa.

Yrittäjät kertovat, että erityisesti iäkkäämmät autoilijat ovat tottuneet maksamaan kassalle bensa-aseman työntekijöille. Heille automaatin kanssa asiointi ei ole niin luontevaa, ja siksi joillain asemilla on yhä tavallista, että maksu hoidetaan kassalle tankkauksen jälkeen.

toimitus@yrittajat.fi