7.9.2018 klo 20:36
Uutinen

Ruusuja yksinyrittäjille Yrittäjän päivänä ja Yrittäjyystekoja

Yrittäjän päivää vietettiin torstaina 5.9. Yrittäjän päivän tavoitteena on korostaa yrittäjyyden merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa sekä lisätä tietoisuutta yrittäjyydestä. Lappeenrannassa Yrittäjän päivän viikolla jaettiin ruusuja yksinyrittäjille, keskusteltiin yrittäjyydestä ja verkostoiduttiin.

Yrittäjän päivä on kasvanut vuosien mittaan valtakunnalliseksi teemapäiväksi, jota vietetään ympäri maata erilaisten toimijoiden tilaisuuksissa. 21. Yrittäjän päivän kunniaksi Lappeenrannan Yrittäjät halusivat toivottaa ”Hyvää Yrittäjän päivää” pirteällä kukkaistervehdyksellä lappeenrantalaisille yksinyrittäjille.

Yllättyneissä yrittäjissä Yrittäjän päivä herätti kiitollisuutta, ylpeyttä ja iloa. Vaikka Yrittäjän päivä on yrittäjälle työpäivä muiden joukossa, ovat yrittäjät tyytyväisiä, että päivää vietetään. Suomessa yksinyrittäjiä on yli puolet Suomen yrittäjistä ja Lappeenrannan Yrittäjien jäsenistä suuri osa on yksinyrittäjiä.

– Yksinyrittäjille tärkeätä on asiakaslähtöinen, yksilöllinen palvelu. Yksinyrittäjyydessä itsenäisesti toimiminen, omien aikataulujen hallitseminen sekä asioiden tekeminen omalla tavalla ovat osa yksinyrittäjyyden houkuttelevuudesta, totesivat ruusun saaneet yksinyrittäjät.

Lappeenrannassa Yrittäjän päivän viikolla yrittäjyys on ollut esillä myös keskustelu-ja verkostoitumistilaisuuksissa. Maanantaina 3.9 Lappeenrannan Yrittäjät järjestivät sidosryhmäyhteistyönä Kehruuhuoneella Kokoomuksen eduskuntaryhmän ja Etelä-Karjalan Yrittäjien sekä Etelä-Karjalan Kauppakamarin kanssa Yrittäjyystekoja 2018-kiertueen Lappeenrannan tilaisuuden. Illan aikana yrittäjäpaneelin ja 70 osallistujan voimin keskusteltiin yrittäjien ja yritysten asemasta työelämän kentässä, paikallisesta sopimisessa, työntekijöiden palkkaamisen haasteista, yrittäjän perheenjäsenen työttömyysturvasta, yritysten työelämälähtöisen kouluttamisen tukemisesta ja vahvistamisesta sekä yritysten kasvusta ja kasvumahdollisuuksista Suomessa 2018. Tilaisuuden juonsivat Jukka Kopra ja Juhana Vartiainen. Paneelissa yrittäjyyden eri näkökulmista olivat keskustelemassa Lilla Saaristo, Hyvinvoinnin Vuoksi Oy, Ville Suni, Auto-Suni Oy, Kaius Gestranius, Jävla Sås Bolaget, Marko Sutinen, HS-Salonki Ky, Ossi Vilhu, Assi Group Oy. Illan isännyydestä vastasi autotalleja, varastoja ja toimitiloja autoilijalle, yrittäjälle, harrastajalle ja sijoittajalle tarjoava Talliosake/ Den Finland Oy.

Lappeenrannan Yrittäjät toivottavat Hyvää Yrittäjänpäivää kaikille yrittäjille!