4.11.2017 klo 12:06
Uutinen

Ryyni leipoo keskellä Turkua – Suunnitteilla jotakin uutta kotileipojille

Leipomo Grynin tulevaisuuden tavoitteena on työllistää muutama leipuri lisää. Leipomo-kahvila suunnittelee myös juurileivontakursseja.

Leipomo Grynin valikoima on laaja ja vaihtuva. Pelkästään croissantteja on yli kuutta erilaista.

– Teemme leivät juureen lähialueen luomuraaka-aineista, leipuri ja omistaja Janne Juusola kertoo.

Kaikki myymälän muut tuotteet, kuten mehu, tee ja kahvi tulevat lähialueen tuottajilta ja toimittajilta.

Leipomolaiset tuovat aina kauden raaka-aineita myyntilistaansa.

– Nyt listoilla ovat CAPU cashew-pähkinä- puolukkaleipä ja omena-kanelileipä, toinen Grynin omistaja ja leipuri Maija Salo sanoo.

Raumalta Turkuun muuttaneet leipurit Maija Salo ja Janne Juusola tapasivat toisensa leipomo Ketunleivässä Raumalla vuonna 2015.

Suosituimpia tuotteita ovat vehnäjuureen leivotut croissantit, maalaisleipä ja ruisjuureen leivottu rukiinen limppu. Grynissä on kolme leipuria.

Turun Salvumiehenkadulta alkuvuonna Turun ydinkeskustaan muuttanut Gryn aloitti leipomomyymälän lisäksi kahvilatoiminnan.

– Pidimme viime vuonna keskustassa pop up -leipäkauppaa usein lauantaisin, ja pakkohan tänne oli saada pysyvämpää toimintaa. Halusimme toimipaikan, jossa voisimme tehdä kaiken alusta loppuun itse, kolmas Grynin omistaja Tuija Juusola kertoo.

Gryn tarkoittaa jyvää ja kaiken alkua. Raumalaisittain se on myös ryyni.

– Tulevaisuuden tavoitteena on työllistää muutama leipuri lisää. Myös juurileivontakurssit ovat tulevaisuuden juttuja, joihin meillä on toivottavasti aikaa jo ensi vuonna, Tuija kertoo.

Tällä alalla pienyrittäjät eivät kilpaile keskenään, vaan Maija Salon mukaan tukevat mieluummin toisia leipomoyrittäjiä.

Paula Kangasniemi

toimitus@yrittajat.fi