17.2.2020 klo 10:10
Uutinen

Sähkön hintamyllerrys – riskejä ja mahdollisuuksia

Energian merkitys yrittäjälle vaihtelee merkittävästi eri toimialoilla. Siitä ei kuitenkaan kenenkään kannata maksaa liikaa. Viime kuukausina sähkön tukkumarkkinahinta on tullut voimakkaasti alaspäin, mikä avaa merkittäviä mahdollisuuksia, kunhan tietää mitä tekee.

Kaupallinen yhteistyö

Kuluva talvi on ollut toistaiseksi selvästi normaalia sateisempi ja lämpimämpi. Talvikuukausien sähkökulutus on ollut normaalia talvea alempi ja sateiden myötä pohjoismaisten vesivarastojen pinnat ovat selvästi yli normaalin tason. Näiden tekijöiden vaikutus näkyy voimakkaasti niin lyhyen ajan spot-markkinalla kuin pidemmän ajan hintasuojauksissakin.

Viimeisten kuukausien aikana sähkön tukkumarkkinahinta (spot) on laskenut jyrkästi, mikä on aiheuttanut sähkön systeemihinnalle jopa 50 prosentin laskun. Samaan aikaan niin kutsuttu Suomen aluehintaero on noussut voimakkaasti, koska kaikkea halpaa sähköä ei pystytä siirtämään tänne. Kokonaisuutena hinnanlasku on kuitenkin poikkeuksellinen, joten tilanne kannattaa hyödyntää.

Yrittäjälle sähkömarkkinoiden aktiivinen seuraaminen ja ymmärtäminen eivät useinkaan ole niitä tärkeimpiä asioita. VENI Energia voi puolueettomana asiantuntijana auttaa.

–VENIn asiantuntijat seuraavat jatkuvasti markkinoita ja hankkivat asiakkaillemme sähköä parhaaseen mahdolliseen hintaan. Hoidamme sähkön kilpailutuksen ja koko sähkönhankinnan asiakkaidemme puolesta heidän etujensa mukaisesti. Sähköntoimituksen marginaali on aina kilpailukykyinen, ja sähkön hankintaan liittyvät riskit ovat hallinnassa, kertoo VENI Energian maajohtaja Ilkka Salonen.

VENIn tarjoamat palvelut sopivat kaiken kokoisille yrityksille aina taloyhtiöstä valmistavaan perusteollisuuteen. VENI on alan suurin toimija Pohjoismaissa ja hankkii sähköä yli 40 000 asiakkaalle noin kahdeksan miljardin kilowattitunnin vuosivolyymilla, mikä on lähes kymmenen prosenttia koko Suomen sähkönkulutuksesta.

–Meiltä löytyy erilaisia vaihtoehtoja asiakkaan koon ja tarpeiden mukaisesti. Suurimmille asiakkaille tarjoamme henkilökohtaisen salkunhoitajan räätälöidyt palvelut, sanoo Ilkka Salonen.

Myös sähkön siirron sopimus kannattaa tarkistaa

Vaikutusmahdollisuudet sähkön siirron hintaan ovat rajalliset, mutta jotain on silti tehtävissä. Yllättävää kyllä, monesta sähkölaskusta löytyy rahanpalautukseen oikeuttavia virheitä.–Energialaskujen tarkistus -palvelussa asiantuntijamme tarkistavat sähkölaskunne virheiden varalta. ”Ei virheitä – ei maksua” -periaatteen mukaisesti laskutamme palvelustamme vain, jos saavutamme asiakkaillemme takaisinpalautuksia, toteaa Salonen.

VENI Energia on nyt myös Suomen Yrittäjien uusi valtakunnallinen yhteistyökumppani. Se tarjoaa sekä Sähkönhankinta- että Energialaskujen tarkistus -palvelun jäsenetuna alennettuun hintaan.

Lisätietoa jäseneduista: https://www.yrittajat.fi/yrittajan-jasenedut-sahkonhankintapalvelut-615379

www.venienergia.fi