2.5.2022 klo 10:00
Uutinen

Sähkön hintamyllerrys – riskienhallinnan merkitys korostuu

Kaupallinen yhteistyö: Veni energia

Viime kesästä lähtien koko Euroopan sähkömarkkinat ovat olleet voimakkaassa turbulenssissa. Energiasta ei kuitenkaan kenenkään kannata maksaa liikaa. Voimakkaasti muuttuvassa ympäristössä on erityisen tärkeää hyödyntää avautuvat mahdollisuudet ja tietää mitä tekee.

Sähkön Pohjoismaisilla tukkumarkkinoilla on kuluneen talven aikana nähty kaikkien aikojen korkeimpia hintoja. Sähkömarkkinoiden keskeisin tekijä on viime aikoina ollut Ukrainan sota, joka heijastuu sähkön tuotannon kannalta keskeisten raaka-aineiden hintoihin nostavasti. Markkina ennakoi hintojen pysyttelevän oleellisesti viime vuosien tasoa korkeampina ainakin ensi kevääseen asti.

Vuoden 2022 osalta keskeinen kysymys on Olkiluodon ydinvoimalaitoksen valmistuminen. Jos käyttöönotto etenee suunnitellusti, sillä on merkittävä positiivinen vaikutus Suomen aluehinnan vakauteen ja hintatasoon. Venäjän tuonnin loppuminen voi kuitenkin käydä kalliiksi suomalaisille sähkönkäyttäjille, jos sähkön hintariskeihin ei ole varauduttu suojaamalla hankintaa.

Yrittäjälle sähkömarkkinoiden aktiivinen seuraaminen ja ymmärtäminen eivät useinkaan ole niitä tärkeimpiä asioita. VENI Energia voi puolueettomana asiantuntijana auttaa.

–VENIn asiantuntijat seuraavat jatkuvasti markkinoita ja hankkivat asiakkaillemme sähköä parhaaseen mahdolliseen hintaan. Hoidamme sähkön kilpailutuksen ja koko sähkönhankinnan asiakkaidemme puolesta ja heidän etujensa mukaisesti. Sähköntoimituksen marginaali on aina kilpailukykyinen, ja sähkön hankintaan liittyvät riskit ovat hallinnassa, kertoo VENI Energian maajohtaja Ilkka Salonen.

VENIn tarjoamat palvelut sopivat kaiken kokoisille yrityksille aina taloyhtiöstä valmistavaan perusteollisuuteen. VENI on alan suurin toimija Pohjoismaissa ja hankkii sähköä yli 40 000 asiakkaalleen noin 10 miljardin kilowattitunnin vuosivolyymilla, mikä on noin 12%  koko Suomen sähkönkulutuksesta.

–Meiltä löytyy erilaisia vaihtoehtoja asiakkaan koon ja tarpeiden mukaisesti. Suurimmille asiakkaille tarjoamme henkilökohtaisen salkunhoitajan räätälöidyt palvelut, sanoo Ilkka Salonen.

Myös sähkön siirron sopimus kannattaa tarkistaa

Vaikutusmahdollisuudet sähkön siirron hintaan ovat rajalliset, mutta jotain on silti tehtävissä. Yllättävän monesta sähkölaskusta löytyy rahanpalautukseen oikeuttavia virheitä.

–Energialaskujen tarkistus -palvelussa asiantuntijamme tarkistavat sähkölaskunne virheiden varalta. ”Ei virheitä – ei maksua” -periaatteen mukaisesti laskutamme palvelustamme vain, jos saavutamme asiakkaillemme takaisinpalautuksia, toteaa Salonen.

VENI Energia on Suomen Yrittäjien valtakunnallinen yhteistyökumppani. Se tarjoaa Sähkönhankinta- ja Energialaskujen tarkistus -palvelut jäsenetuna alennettuun hintaan. Samat jäsenedut saat myös Yrittäjäin Sähkönhankinnan kautta, www.sahkonhankinta.fi.

Lisätietoa jäseneduista täältä.  

www.venienergia.fi