4.9.2023 klo 10:00
Uutinen

Sähkön hintamyllerrys – riskienhallinnan merkitys korostuu

Kaupallinen yhteistyö: Veni energia

Jo kahden vuoden ajan koko Euroopan sähkömarkkinat ovat olleet voimakkaassa turbulenssissa. Voimakkaasti muuttuvassa ympäristössä on erityisen tärkeää hyödyntää avautuvat mahdollisuudet ja tietää mitä tekee. Energiasta ei kuitenkaan tässäkään tilanteessa kannata maksaa liikaa.

Sähkön Pohjoismaisilla tukkumarkkinoilla nähtiin viime vuoden lopulla kaikkien aikojen korkeimpia hintoja. Sähkömarkkinoiden keskeisin tekijä on viime aikoina ollut Ukrainan sota, joka on heijastunut sähkön tuotannon kannalta keskeisten raaka-aineiden hintoihin nostavasti. Nyt olemme palanneet normaaliin hintatasoon, mutta ensi talvi on edelleen arvoitus.

Viime viikkojen huippuhinnat (jopa 55 snt/kWh alv 0%) ovat osoittaneet sähköjärjestelmän haavoittuvuuden. Korkeat hintapiikit voivat käydä kalliiksi suomalaisille sähkönkäyttäjille, jos sähkön hintariskeihin ei ole varauduttu suojaamalla hankintaa pitkäjänteisesti.

Yrittäjälle sähkömarkkinoiden aktiivinen seuraaminen ja ymmärtäminen eivät useinkaan ole niitä tärkeimpiä asioita. VENI Energia voi puolueettomana asiantuntijana auttaa.

–VENIn asiantuntijat seuraavat jatkuvasti markkinoita ja hankkivat asiakkaillemme sähköä parhaaseen mahdolliseen hintaan. Hoidamme sähkön kilpailutuksen ja koko sähkönhankinnan asiakkaidemme puolesta ja heidän etujensa mukaisesti. Sähköntoimituksen marginaali on aina kilpailukykyinen, ja sähkön hankintaan liittyvät riskit ovat hallinnassa, kertoo VENI Energian maajohtaja Ilkka Salonen.

VENIn tarjoamat palvelut sopivat kaiken kokoisille yrityksille aina taloyhtiöstä valmistavaan perusteollisuuteen. VENI on alan suurin toimija Pohjoismaissa ja hankkii sähköä yli 40 000 asiakkaalleen noin 10 miljardin kilowattitunnin vuosivolyymilla, mikä on noin 12 prosenttia koko Suomen sähkönkulutuksesta.

–Meiltä löytyy erilaisia vaihtoehtoja asiakkaan koon ja tarpeiden mukaisesti. Suurimmille asiakkaille tarjoamme henkilökohtaisen salkunhoitajan räätälöidyt palvelut, sanoo Ilkka Salonen.

Myös sähkön siirron sopimus kannattaa tarkistaa

Vaikutusmahdollisuudet sähkön siirron hintaan ovat rajalliset, mutta jotain on silti tehtävissä. Yllättävän monesta sähkölaskusta löytyy rahanpalautukseen oikeuttavia virheitä, yleensä niissä on kyse liikaa maksetuista sähköveroista.

–Energialaskujen tarkistus -palvelussa asiantuntijamme tarkistavat sähkölaskunne virheiden varalta. ”Ei virheitä – ei maksua” -periaatteen mukaisesti laskutamme palvelustamme vain, jos saavutamme asiakkaillemme takaisinpalautuksia, toteaa Salonen.

VENI Energia on Suomen Yrittäjien valtakunnallinen yhteistyökumppani. Se tarjoaa Sähkönhankinta- ja Energialaskujen tarkistus -palvelut jäsenetuna alennettuun hintaan. Samat jäsenedut saat myös Yrittäjäin Sähkönhankinnan kautta, www.sahkonhankinta.fi.

Lisätietoa jäseneduista täältä.  

www.venienergia.fi