Saimi Hoyer on valmis palaamaan hotellibisnekseen, jos uuden omistajan kanssa löytyy yhteinen sävel.
3.7.2023 klo 15:52
Uutinen

Saimi Hoyer on valmis palaamaan hotellibisnekseen Punkaharjulle: ”Työtarjouksia on tullut joka päivä” 

Hotelli Punkaharjun avoin verkkohuutokauppa on käynnissä heinäkuun loppuun.

Konkurssiin ajautuneen Punkaharjun Valtionhotellin osakkeet ovat olleet viime päivinä kaupan verkkohuutokaupassa. Yle kertoo, että maanantaina korkein tarjous osakkeista oli 745 000 euroa. Pohjahinta oli asetettu 450 000 euroon.

Kaupan olevat osakkeet oikeuttavat hotellikokonaisuuden omistukseen. Uusi omistaja saa alueen rakennukset ja oikeuden vuokrata niitä, minkä lisäksi kauppaan sisältyy hotellin irtaimisto. Tarjouksia oli maanantaihin puoleenpäivään mennessä tehty noin 60. Huutokauppa jatkuu heinäkuun loppuun.

Työtarjouksia satelee

Velat ajoivat hotelli Punkaharjun konkurssiin viime huhtikuussa. Hotellin johtajana ja osaomistajana tunnettu Saimi Hoyer on viime viikkoina selvitellyt tulevia työkuvioitaan.

– Työtarjouksia on tullut joka päivä, tänä aamunakin kolme, Hoyer kertoo Yrittajat.fille haastattelupäivänä.

– Näistä yhteen aion tarttua. Elämä on seikkailu, hän jatkaa.

Hoyer aikoo jatkaa monipuolisia matkailualan töitä. Työkeikkaa on myös puhujana ja mallina. Pyyntöjä on tullut myös tv-tuotantoihin.

– Tuleen en ole jäänyt makaamaan, yrittäjänä aion jatkaa. En kuitenkaan aio hypätä suin päin johonkin. Katson rauhassa työtarjouksia.

Hotelli Punkaharjua Hoyer luonnehtii ”kolmanneksi lapsekseen”, äärimmäisen rakkaaksi paikaksi.

– Olen käynyt konkurssin aikana hotellin ulkopuolella tämän tästä katsomassa, miltä siellä näyttää. Huoli on kova siitä, että talo seisoo siellä kummun päällä ilman minkäänlaista toimintaa. Se on karmaisevaa myös henkilökunnalle. Kun talo on tyhjillään, henki on puhallettu ulos. Toivon, että se puhalletaan takaisin.

Henkilökunta haluaa jatkaa

Hotelli Punkaharjun konkurssi koski Punkaharjun luontomatkailu Oy:tä. Mahdollisessa tulevassa kaupassa myydään myös kiinteistöyhtiö. Hoyer kertoo toivoneensa, että hotellin matkailutoiminnan operatiivinen puoli olisi vuokrattu ja konkurssipesä olisi saanut siitä tuloja. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

 – Jäämme kaikki odottamaan, mitä tässä tapahtuu. On ollut hienoa, että olen pystynyt järjestämään joillekin työntekijöistä työtä. He toivovat toki pääsevänsä takaisin hotelliin. Henkilökunnallani on valtava tietotaito hotellista ja sen historiasta.

Hoyer kertoo saaneensa yli 14 000 kannustusviestiä suomalaisilta, jotka toivovat hänen paluutaan Punkaharjulle.

”Olemme valmiita palaamaan”

Saimi Hoyer kertoo olevansa valmis palaamaan hotelliliiketoimintaan Punkaharjulle, jos uusi omistaja on sellainen, jonka kanssa hän on samoilla linjoilla toiminnan kehittämisestä.

– Tein siellä töitä päivittäin seitsemän vuotta. Siksi konkurssi on ollut erityisen raskas. Muutenkin viimeinen vuosi oli raju, koska äitini kuoli vuosi sitten. Moni on sanonut, että nyt olisi levon ja toipumisen aika, mutta minä lepään ja toivun sillä, että teen mielenkiintoisia projekteja.

Heinäkuussa Hoyer aikoo kuitenkin ottaa aikaa itselleen ja läheisilleen.

Taloudellisesti hotellitoiminnan päättyminen on ollut iso menetys, mutta Hoyer kertoo selviävänsä.

– Ken yrittäjäksi ryhtyy, se leikin kestäköön. Jos ei yritä, ei myöskään tapahdu mitään. Haluan kannustaa ihmisiä yrittämiseen. Epäonnistumisen pelko pitäisi saada kitkettyä pois. Suomessa yrittäminen ja etenkin konkurssi katsotaan aika negatiiviseksi asiaksi.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen