24.4.2020 klo 15:14
Uutinen

Saitko yli 60 000€ rahoitusta ELY-keskukselta tai Business Finlandilta ostopalveluihin – Näin kilpailutat hankintalain mukaan

ELY-keskukselta tai Business Finlandilta saadun kehittämisrahan ehtona on se, että hankinnat kilpailutetaan hankintalain mukaan. Mitä yrittäjän pitää huomioida? Alla ohjeet.

Hankintalaki velvoittaa hankintayksiköitä kilpailuttamaan tietyn suuruiset ostot avoimesti hankintalakia noudattaen. Sitä tulee noudattaa myös yritysten, jotka ovat saaneet ELY-keskukselta tai Business Finlandilta yli 60 000€ rahoitusta koronakriisistä selviämistä varten. Palkkoihin ja sivukuluihin rahoituksen saaneiden ei tarvitse kilpailuttaa.

Hankintalaki edellyttää hankkijoita järjestämään avoimen, syrjimättömän, tasapuolisen ja avoimen tarjouskilpailun. Miten hankinnat sitten kilpailutetaan hankintalakia noudattaen? Alla Lapin Yrittäjillä toimiva Lapin hankinta-asiames Susanna-Sofia Keskinarkaus vastaa. Keskinarkaus myös auttaa maksutta kaikkia yrityksiä hankintalain kysymyksiin liittyen tarjouspyyntöjen ja tarjousten tekemisessä.

1. Mistä löydän hankintalakiohjeet?

-Yrityksille suunnattuja erinomaisia hankintalakiohjeita ovat Kideven sivuilta löytyvä hankintaopas ja Suomen Yrittäjien opas hankintoihin.

2. Mitkä ovat tärkeimmät asiat ottaa huomioon?

-Tärkeintä on huomioida, että yli 60 000 euron kynnysarvot ylittävät hankinnat tulee kilpailuttaa hankintalain prosessin mukaisesti eli tarjouspyyntö tulee julkaista Hankintailmoitukset.fi -portaalissa. Muutenkin tulee noudattaa hankintalain säännöksiä.

3. Miksi hankintalakia on tärkeää noudattaa?

Julkisissa rahoissa on aina kysymys veronmaksajien rahojen käyttämisessä. Hankintalailla halutaan turvata yritysten tasavertainen mahdollisuus tarjota kilpailutuksiin ja varmistaa markkinoiden tehokkuus.

Hankintalaki ohjaa loppuviimein vain sitä prosessia, miten hankitaan; tilaaja edelleen itse määrittelee, mitä hankitaan.

4. Mistä saan lisätietoa? Keneen voin olla yhteydessä?

Minä Lapin hankinta-asiamiehenä autan maksutta kaikkia yrityksiä hankintalain alaisiin kilpailutuksiin liittyen sekä tarjouspyyntöjen että tarjousten tekemisessä. Kannattaa olla minuun yhteydessä kaikkien mahdollisten kysymysten ja pohdintojen kanssa.

Susanna-Sofian yhteystiedot:

p. 044 509 0277 susanna-sofia.keskinarkaus@yrittajat.fi

Lisätietoa:

www.kideve.fi Suomen Yrittäjät Uutisemme koronaviruksesta päivittyvät jatkuvasti Kaikki koronasta yrittäjälle -sivulle:

Muita kiinnostavia aiheita