5.4.2018 klo 15:05
Uutinen

Samuli Huuhtanen, Rock Paper Scissors: ”Haluamme päästä oppimaan viennin saloja”

Toukokuun 31. päivä Sawosta Maailmalle -tapahtuma palaa uudistuneena Kuopion satamaan. Vuorovaikutteisessa verkostoitumistapahtumassa kansainvälistä liiketoimintaa tekevät yritykset jakavat vinkkejä kasvuhakuisille yrityksille.

Puhujina ovat mm. André Nöel Chaker, Teemu Huuhtanen, Miika Lipiäinen ja Heidi Jaara. Tapahtumassa kuullaan huikeita case-yrityksiä, jotka heittävät lavalla kasvun haasteensa kokeneiden konkareiden sparrattavaksi. Yksi tapahtumassa sparrattavista yrityksistä on kuopiolainen panimoyritys Rock Paper Scissors, jonka kansainvälinen toiminta on vielä alkuvaiheessa.

– Haluamme ”avata pelin” ja päästä oppimaan viennin saloja pienimuotoisesti. On hienoa päästä tapahtumaan keskustelemaan aihepiiriin jo tutustuneiden kanssa. Toivomme tietysti myös uusia kontakteja ja mahdollisesti jopa mentor-tyyppistä toimintaa jatkossa tämän porukan ympäriltä, kertoo Rock Paper Scissorsin toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen.

Huuhtasen mukaan päällimmäisenä haasteena viennin käynnistämisessä on kilpailu, sillä olut ja panimotuotteet ovat maailmanlaajuisesti erittäin nousevaa toimintaa. Jokaisessa maassa on olemassa omia panimoita, jotka tekevät erittäin laadukkaitakin oluita.

– Odotan saavani tapahtumasta suuntaviivoja mm. siihen, miten erottua kilpailussa ja mitkä markkinat ovat otollisia juuri meidän brändille, Huuhtanen kertoo.

Savossa on maailmanluokan osaamista

Huuhtanen muutti Savoon viisi vuotta sitten, asuttuaan kolmetoista vuotta pääkaupunkiseudulla. Hän muistaa havahtuneensa siihen, kuinka paljon Savossa on maailmanluokan yrityksiä, joista puolistakaan hän ei ollut kuullut ikinä.

– Osaamista ja taitoa täällä piisaa ja mielestäni useampi voisi sen sanoa myös ääneen. Eli reippaasti kaikki vaan markkinoimaan omaa osaamista ja maailmalle, Huuhtanen kannustaa.

Huuhtanen suosittelee Sawosta maailmalle -tapahtumaa kaikille oman yritystoiminnan tai oman toiminnan kehittämistä haluaville – ei pelkästään niille, joita vienti kiinnostaa.

– Olen itse huomannut monesti saavani kaikkein eniten ideoita ja ajatuksia kuuntelemalla tarinoita toimijoilta, jotka ovat kaukana omasta toimialueesta. Esimerkiksi yrityskulttuurit ovat sellaisia, joita jokainen tarvitsee ja oman kulttuurin muodostamiseen ajatukset voivat tulla hyvinkin yllättävistä paikoista, Huuhtanen jatkaa.

Kuva ylhäällä: RPS-jengi Octoberfest-tunnelmissa (vasemmalta oikealle) Janne Seppälä, Aki Railanmaa, Samuli Huuhtanen ja Petteri Pirhonen.

Sawosta maailmalle

Aika: 31.5.2018 klo 12-18
Paikka: Wanha Satama, Kuopio
Liput: www.sawostamaailmalle.fi
Early Bird -tarjous: kaksi henkilöä yhteishintaan 200 € + alv. Laita lisätietokenttään EARLYBIRD ja toisen osallistujan nimi, niin saat etuhinnan 100 € + alv käyttöösi. Etu voimassa 30.4.2018 asti.