13.12.2019 klo 10:13
Uutinen

Sata nuorta ja lukio puhuttavat Lammilla

Sadan nuoren tulevaisuus ja elinvoima puhuttavat Lammilla. Pitäjän asukkaat ovat koonneet toimikunnan taistelemaan oman lukion tulevaisuudesta. Tiistaina annetun kannanoton lisäksi toimikunta on avannut verkkosivuston vakuuttamaan Hämeenlinnan päättäjiä.

Kuntapäättäjille suunnatussa kannanotossa todetaan, että lukion lakkauttamisesta saatavat säästöt eivät ole osoittautuneet aikaisemmissa selvityksissä merkityksellisiksi. Sen lisäksi selvityksissä ei ole huomioitu muita vaikutuksia alueen elinvoimalle.

Toimikunnan puheenjohtaja Pirjo Sandelius toteaa, että Lammilla ymmärretään kaupungin tarve etsiä säästökohteita myös vaikeista kohteista. Sandeliuksen mielestä lukio ei ole kuitenkaan oikea säästön kohde.

– Tiedämme lukion muodostavan paljon suuremman elinvoiman Lammille, kuin mitä sen lakkauttaminen toisi säästöjä Hämeenlinnalle.

Sandelius myös evästää kuntapäättäjiä Hämeenlinnan strategian pohjalta laaditun esityksen pohjalta.

– Tasa-arvoisen, hyvinvoivan, resurssiviisaan ja elinvoimaisen Hämeenlinnan kannalta on oikeudenmukaisinta ja viisainta säilyttää lukio myös kaupungin itäisten osien asukkaita palvelemassa, kannanotossa todetaan.

Osa vaihtoehdoista huolettaa

Toimikunnan mielestä ei ole mitenkään itsestään selvää, että lammilaiset lukiolaiset suuntaisivat lakkautuksen jälkeen Hämeenlinnan suuntaan.

Kannanoton mukaan Lahden valtakunnallisessa vertailussa kärkisijoilla olevat lukiot ja Padasjoen lukion ilmaiset kirjat olisivat hyvin houkutteleva vaihtoehto lammilaisille nuorille.

– Iso osa jättäisi myös lukiovaihtoehdon kokonaan valitsematta.

Lue myös

2.12. Lakkautusuhan alla ollut lukio maakunnan ykkönen