7.2.2017 klo 16:51
Uutinen

Satakunnan alueen semifinaalissa kisaa 45 NY-yritystä

Uskalla Yrittää NY-tapahtumaan osallistuu nuoria Porista, Ulvilasta, Kankaanpäästä, Huittisista, Siikaisista ja Raumalta. Vuosi Yrittäjänä -opinto-ohjelmassa nuoret pääsevät oppimaan työelämä- ja yrittäjyystaitoja jo kouluaikana.

Semifinaalin järjestää Kauppakeskus Puuvillassa 7.2. Satakunnan YES-keskus ja Prizztech.

– Hienoa nähdä täällä yli 140 nuorta harjoittelemassa tai harjoittamassa yritystoimintaa, toteaa toimitusjohtaja Markku Kivinen Satakunnan Yrittäjistä.

– Usein yrittäjiä tavatessani kuulen heiltä mielenkiintoisia yrittäjätarinoita siitä, miten yritystoiminta on lähtenyt liikkeelle ideasta, harrastuksesta tai erityisosaamisesta. Monesti yrittäjät kertovat haastavasta matkasta nousuineen ja laskuineen. Matkalla on ollut paljon onnistumisia, luovuutta, mahdollisuuksia sekä epäonnistumisia ja uusia haasteita. Monet myös sanovat, että omaa yrittäjätarinaansa ei vaihtaisi pois. Eli yrittäjän ura on ollut mielekäs valinta.

– NY-yritys on opiskelijan ensimmäinen yrittäjätarina. Siinä tulevat esiin samat asiat ideat, haasteet, luovuus ja onnistumiset sekä epäonnistumiset, Kivinen jatkaa.

– NY-yrittäjätarina antaa kuitenkin paljon pohjaa tulevaisuuteen hallita omia asioitaan. Kun nuori vaikkapa lähtee opiskelemaan ja muuttaa omaan talouteen, on jo osaamista huolehtia omista asioista. Tulipa näistä nuorista yrittäjiä tai toisen palveluksessa olevia henkilöitä, uskon, että heillä on Vuosi Yrittäjänä -kokemuksen jäljiltä paremmat mahdollisuudet pärjätä tässä muuttuvassa maailmassa.