Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Satakunnan vuoden nuori yrittäjä 2024 -palkinnon saaneet Mikko ja Reija Matintalo. Heidän yrityksensä Matintalon Sonni Oy toimii Huittisissa.
23.5.2024 klo 11:23
Uutinen

Satakunnan vuoden nuorena yrittäjänä palkittiin yrittäjäpariskunta Mikko ja Reija Matintalo Huittisista

Satakunnan Yrittäjät on valinnut vuoden 2024 Satakunnan vuoden nuoreksi yrittäjäksi Matintalon Sonni Oy:n yrittäjäpariskunnan. Mikko ja Reija Matintalo ovat menestyksekkäästi johtaneet tilakokonaisuutta Huittisissa. Matintalojen yrityksen päätuotteena on puhdas, suomalainen naudanliha. Palkinto jaettiin Matintaloille Satakunnan Yrittäjien kevätkokouksen yhteydessä Nakkilassa 22.5.

Matintalojen liikeidea perustuu kestävään ja omavaraisuuteen pyrkivään maatalouteen. Tilan energiaomavaraisuus ja vihreän sähkön tuotanto biokaasulaitoksen avulla ovat keskeisiä tekijöitä yrityksen toiminnassa.

– Innovatiivinen maatilan kehittäminen ja ympäristöystävällinen energiantuotanto tekevät yrityksestä ainutlaatuisen ja edelläkävijän suomalaisessa maataloudessa, Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Nina-Mari Turpela perustelee valintaa.

Tutustu videolta Mikkoon ja Reijaan ja heidän maatilayritykseensä.

Hallitussa kasvussa menestyksen salaisuus

Yrityksen menestyksen taustalla on omistajien, Mikko Matintalon ja hänen puolisonsa Reijan luonteva yhteistyö. Nuorena yrittäjäparina he ovat onnistuneet hyödyntämään yhteistyökumppaneita ja alihankkijoita arjen apuna, esimerkiksi ulkoistamalla lietteen levityksen.

Päämäärätietoinen kasvaminen ja kehittyminen ovat mahdollistaneet yrityksen laajentumisen ja menestyksen. Suurimpina riskeinä ovat olleet isot investoinnit tuotannon ja peltoalan kasvattamiseen, mutta nämä riskit ovat kannattaneet. Tällä hetkellä tilalla viljellään yli 900 hehtaaria maata ja nautakarjaa on yli puolitoistatuhatta eläintä. Lisäksi yritysrypäs, johon kuuluu neljä yritystä, tuottaa noin 3 miljoonan euron liikevaihdon.

– Meillä on neljä poikaa ja lapsiperhearjen sovittaminen tällaiseen sesonkiluonteiseen yrittämiseen on kyllä välillä aika haasteellista, mutta välillä se on kyllä ihan hauskaakin, toteaa Mikko Matintalo.

Suomalaista maataloutta edistämässä

Valinnan perusteluissa korostuvat erityisesti Matintalojen yrityksen innovatiivisuus ja yrittäjäasenne. Biokaasulaitoksen ansiosta he ovat viemässä suomalaista maataloutta ja naudanlihantuotantoa kohti hiilineutraaliutta.

– Omavaraisuus ja puhdas suomalainen naudanlihantuotanto ovat nykyään erityisen arvokkaita ominaisuuksia. Mikko ja Reija ovat rohkeita, innovatiivisia nuoria yrittäjiä haastavalla toimialalla, joka vaatii paljon, mutta tarjoaa myös suuria mahdollisuuksia, Nina-Mari Turpela kehuu.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Nina-Mari Turpela | toimitusjohtaja | Satakunnan Yrittäjät | 040 077 1914
Mikko Matintalo | Satakunnan vuoden nuori yrittäjä 2024 | Matintalon Sonni Oy 050 409 9624