17.11.2018 klo 22:30
Uutinen

Satakunnan Yrittäjäpalkinnot jaettu

Satakunnan Yrittäjät on valinnut 80-vuotisjuhlavuotenaan maakunnallisten yrittäjäpalkintojen saajat. Palkinnot jaettiin Vuoden Yrittäjälle, Vuoden Yrittäjäperheelle sekä Vuoden Yksinyrittäjälle 80-vuotis juhlagaalassa lauantaina 17.11.2018.

Yrittäjäpalkinnoilla on pitkä historia. Vuoden Yrittäjä valitaan Satakunnassa nyt jo 42. kerran, Vuoden Yrittäjäperhe 30. kerran ja palkinnoista uusin, Vuoden Yksinyrittäjä jaetaan 4. kerran.

• Satakunnassa on paljon palkitsemisen arvoista yrittäjyyttä ja joka vuosi palkintojen jakaminen on vuoden kohokohtia. Yrittäjyys ja uusien yritysten perustaminen on hyvässä vireessä ja nosteessa Satakunnassa ja siihen vaikuttaa tietenkin myös perinteisten yritysten jatkuvuus, Markku Kivinen avaa palkintojen taustaa.

Kimblellä maailmalle – Tactic Games Oy

Satakunnan Vuoden Yrittäjänä 2018 palkitaan paikallisesti toimiva, mutta maailman pelikentillä pyörivä Tactic Games Oy, Porista.

Kimble, Alias, Mölkky – jokaiselle suomalaiselle tuttuja koko perheen pelejä. Kyseisten pelien juuret ja edelleenkin toimiva tuotanto löytyy Satakunnasta ja tuo ilosanomaa perheisiin ympäri maailman, Tactic Games Oy:llä onkin vientiä yli 80 maahan.

• Tactic Games Oy:n vahvuus on uskoa kotimaisten tuotteiden laatuun. Pitkään tuotannossa olleiden klassikko-lautapelien rinnalle innovoidaan jatkuvasti uusia tuotteita, lautapelejä ja muita tuoteryhmiä. Yrityksen pitkä ja vakaa 50 vuotinen historia luo pohjan vahvalle kasvulle, Markku Kivinen avaa palkinnon taustaa.

Muovista jo kolmannessa polvessa – Laineen Yrittäjäperhe

Leo Laine Oy, pitkän linjan perheyritys Raumalta, tunnetaan periksiantamattomasta työstä asiakkaiden hyväksi ja alueen elinvoiman tärkeänä tekijänä.

Alun perin autojen lokareista tunnetun yrityksen tuotannossa lokarit ovat jääneet vähemmistöön, mutta uusia tuotteita luodaan maailman markkinoille asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Perheyhtiön sukupolvet ovat vahvasti sitoutuneita yritykseen, pitäen vahvimpana voimavaranaan myös sitoutunutta henkilökuntaa.

• Leo Laineen aikanaan perustama yritys on onnistunut pitämään vahvan paikkansa kestävän muovin markkinoilla erilaisista murroksista huolimatta. Tämä on onnistunut uskomalla vahvaan laatuun sekä huolehtimalla vakaasta taloudesta ja yritystoiminnan ja tuotantolaitteiden jatkuvasta ylläpitämisestä ja kehittämisestä, Markku Kivinen perustelee yrittäjäperhe-palkinnon valintaa.

Tavoitteena palauttaa loiste asiakkaan silmiin – Marika Raitaniemi, Loistevalmennus

Satakunnan Yksinyrittäjä-palkinnon yksi tärkeimmistä kriteereistä on asiakaspalvelu. Tämä korostuu myös tämän vuoden valinnassa. Satakunnan Vuoden Yksinyrittäjä, Marika Raitaniemi, ei päästä asiakkaitaan helpolla, vaan vaatii myös heiltä sitoutumista yhteiseen työhön.

• Nykyinen hektinen työelämä vaatii paljon jaksamiselta. Marikan tapa toteuttaa työelämävalmennuksia ja työnohjausta on asiakaslähtöistä ja hän elää vahvasti mukana asiakkaan arjessa, tavoitteenaan palauttaa loiste takaisin valmennettavan silmiin, Markku Kivinen kuvaa palkitun yksinyrittäjän valintaa.

Palkintokuva: Johanna Uusitalo
Muut kuvat: Joonas Salli / Satakunnan Kansa