Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen
17.1.2023 klo 10:40
Uutinen

Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen jää varhennetulle eläkkeelle – seuraajan haku käynnistyy helmikuussa

Satakunnassa on ollut parin viime vuoden aikana avoinna useita mielenkiintoisia työtehtäviä. Nyt yrittäjyysmaakuntaan on aukeamassa jälleen yksi merkittävä näköalapaikka, kun Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen on ilmoittanut jäävänsä varhennetulle eläkkeelle tämän vuoden lopussa. Uuden toimitusjohtajan haku alkaa helmikuussa.

– Puhun koko Satakunnan Yrittäjien hallituksen puolesta, kun jo tässä vaiheessa kiitän Markkua hänen työstään satakuntalaisen yrittäjyyden ja satakuntalaisten yrittäjien eteen. Samanlaista, Markun saappaat täyttävää seuraajaa on vaikea löytää. Tehtävän monipuolisuus mahdollistaa kuitenkin paljon ja jättää tilaa erilaiselle osaamiselle. Uskonkin tehtävän olevan sen verran kiinnostava, että se saa varmasti mielenkiinnon heräämään erilaisien taustojen omaavilla hakijoilla, Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Hurrila sanoo.

Seuraava askel järjestölle ja Markku Kiviselle henkilökohtaisesti

Satakunnan Yrittäjät on Satakunnan suurin elinkeinoelämän edunvalvontajärjestö, joka tekee vaikuttamistyötä pk-yrityksien toimintaedellytyksien parantamiseksi. Markku Kivinen on toiminut Satakunnassa vahvana vaikuttajana yrittäjyyden puolesta jo 16 vuoden ajan menestyksekkäästi.

– Toimitusjohtajaurani aikana yrittäjyydessä ja yrityskentässä on tapahtunut monia muutoksia ja uudistumista. Viime vuosien haasteet ovat olleet ennennäkemättömät, mutta järjestönä olemme näyttäneet osaamisemme ja uudistumiskykymme myös maailmantilanteiden muuttuessa. Nyt on kuitenkin aika sekä järjestön että minun henkilökohtaisesti ottaa seuraava askel ja katsoa, millaisena matka jatkuu, Markku Kivinen kertoo päätöksestään.

Satakunnan Yrittäjät viettää tänä vuonna 85-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuosi on työntäyteinen, sillä esimerkiksi eduskuntavaalit, hyvinvointialueiden aloittaminen ja sitä myötä kunnissa tapahtuvat muutokset ovat Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtajan työpöydällä vahvasti. Lokakuun alussa Suomen Yrittäjät ja Satakunnan Yrittäjät järjestävät yhteistyössä Porissa Valtakunnalliset yrittäjäpäivät, jotka tulevat olemaan myös käytännössä Markku Kivisen viimeiset työpäivät yrittäjäjärjestössä.

Markkua tuntevat voivat varmasti yhteisesti todeta, että hän tuskin tulee jäämään laakereilleen lepäämään myöskään eläkepäivillä.

– Se on ihan totta. Varhennetulle eläkkeelle jäänti mahdollistaa enemmän aikaa erilaisille asioille. On aika löytää uusia harrastuksia, jotka ovat ehkä jääneet nyt vähemmälle. Eikä sitä tiedä, vaikka yrittäjyyskin olisi vaihtoehto tehdä mielenkiintoisia asioita omalla aikataululla, Markku Kivinen valaisee tulevaa.

Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtajahaku alkaa helmikuussa

Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtajan tehtävä on hyvin laaja-alainen. Järjestönä edustamme ja teemme vahvaa vaikuttamistyötä eri toimialoilla toimivien ja erikokoisten yritysten puolesta. Toimitusjohtaja on hallituksen lisäksi vahvin vaikuttamislinkki eri sidosryhmiin sekä Satakunnassa että maakuntarajojen ulkopuolella. Mitä ajatuksia Markku Kivinen miettii seuraajalle?

– Tämä tehtävä on ollut erinomainen näköalapaikka satakuntalaiseen yrittäjyyteen. Yrittäjien kanssa työskentely antaa myös itselle paljon oppia siitä, miten toimia mahdollisimman ketterästi, tehokkaasti ja innovatiivisesti, sillä sellainen on usein yrittäjän jokainen työpäivä.

– Erityisesti tässä työssä täytyy olla kiinnostusta ottaa selvää ja olla perillä erityisesti eri toimialojen muutoksista ja mahdollisuuksista. On pystyttävä jakamaan hyviä kokemuksia ja löytämään asioita, joita toisilta aloilta voidaan hyödyntää toisilla aloilla. On innovoitava, miten eri alojen mahdollisuuksia pystytään risteyttämään toisaalle, Markku Kivinen kuvailee.

Toimitusjohtajan työ on sukkulointia yrittäjien, eri sidosryhmien, luottamushenkilöiden ja koko järjestön välillä. Pitää olla rohkeutta tuoda esiin yrittäjien ja yrittäjyyden haasteita. Rohkeutta on kuitenkin myös se, että tuo pöytään myös ratkaisuehdotuksia. Toimitusjohtajan työ on toki myös henkilöstöjohtamista. Satakunnan Yrittäjien toimistolla työskentelee kahdeksan henkilöä ja Satakunnan Yrittäjien tytäryhtiössä Satakunnan Yritys-tili Oy:ssä 15 taloushallinnon ammattilaista. Markku Kivinen toimii myös Satakunnan Yritystili Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Satakunnan Yrittäjät on osa valtakunnallista järjestöä

Satakunnan Yrittäjät on aluejärjestövertailussa ollut viimeisten kuuden vuoden ajan jäsenkehityksen kärjessä ja myös jäsentyytyväisyyden ykkösenä. Myös järjestäytymisasteessa Satakunta on kärkijoukoissa. Satakunnan Yrittäjissä on Markku Kivisen aikana kehitetty toimintamalleja ja konsepteja, joita on nykypäivänä käytössä myös muilla alueilla ja koko järjestössä.

– Markku on tehnyt erinomaista työtä ja hyvää yhteistyötä sekä Satakunnassa eri toimijoiden kanssa että myös yrittäjäjärjestön sisällä. Satakunnan Yrittäjät on Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen ehdotonta aatelia ja esikuva monelle muulle järjestölle. Olen hyvin kiitollinen siitä panoksesta, jonka Markku on tehnyt satakunta-laisten yrittäjien hyväksi, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kiittelee.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Markku Kivinen | Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja | 050 377 8006