17.12.2021 klo 10:01
Uutinen

Satakunnasta useita edustajia Yrittäjien valiokuntiin ja verkostojen johtoryhmiin

Suomen Yrittäjien hallitus valitsi valiokuntiin, verkostojen johtoryhmiin ja työmarkkinavaltuuskuntaan uudet kokoonpanot kokouksessaan 14.12.2021.

Valiokuntiin ja verkostojen johtoryhmiin oli avoin haku Yrittäjien jäsenten keskuudessa. Satakunnan jäsenyrityksistä valittiin 10 yrittäjää edustajaksi valtakunnallisiin toimielimiin, kolme heistä toimii ryhmänsä puheenjohtajana. Valiokuntien ja verkostojen johtoryhmien toimikausi on kaksi kalenterivuotta, eli jäsenet valittiin kaudeksi 2022–2023. Työmarkkinavaltuuskunnasta vaihtuu vuosittain puolet jäsenistä.

Satakunnan Yrittäjien edustus koostuu seuraavista henkilöistä ja paikoista:

 • Vesa-Matti Knuutila / Eurofinnmet Oy, energia- ja ilmastovaliokunnan jäsen (uusi jäsen)
 • Teuvo Uusimäki / Tepe Paino Oy, järjestövaliokunnan jäsen
 • Pia Hirvonen / Kumppania Oy, osaamisen valiokunnan puheenjohtaja
 • Mikko Sundell / Ruosniemen linja-auto Oy, liikenne- ja logistiikkavaliokunnan puheenjohtaja
 • Harri Pettersson / Rauman tilataksipalvelu Oy, liikenne- ja logistiikkavaliokunnan jäsen
 • Ari Korhonen / Sata-Hämeen Viherrakennus Oy, rakentamisen valiokunnan jäsen
 • Heli Suppula / Kankaanpään 2. Vuokko apteekki, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen (uusi jäsen)
 • Jussi Pirhonen / Tovari Oy, nuorten yrittäjien verkoston johtoryhmän puheenjohtaja (aloittaa uutena pj:nä)
 • Krista-Carola Mäkinen / Koulutettu hieroja Krista-Carola Mäkinen, yksinyrittäjäverkoston johtoryhmän jäsen (uusi jäsen)
 • Mikko Lindholm / Rakennuspalvelu Lindholm Oy, työmarkkinavaltuuskunnan jäsen
 • Lisäksi Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Hurrila on Suomen Yrittäjien hallituksen jäsenen ominaisuudessa edustajana yksinyrittäjäverkoston johtoryhmässä.

Suomen Yrittäjien valiokunnat ja verkostot  

Valiokunnissa vaikutetaan Suomen Yrittäjien linjauksiin ja tuoda esille ehdotuksia asioista, joita yrittäjäjärjestön pitäisi ottaa esille ja muuttaa. Valiokuntiin valitaan yrittäjiä, joilla on vahva oman alansa osaaminen jostakin näkökulmasta. Lisäksi valiokuntien käytössä ovat Suomen Yrittäjien omat asiantuntijat. Tavoitteena on parantaa pienten ja keskisuurten yritysten arkea. Kuhunkin valiokuntaan ja verkostojen johtoryhmään kuuluu kerrallaan enintään 12 henkilöä puheenjohtaja mukaan lukien 

Verkostojen johtoryhmissä pääsee puolestaan kehittämään järjestön tekemistä ja ideoimaan uutta sisältöä jäsenten tarpeisiin. Verkostot ovat oiva vaikuttamisen paikka sekä keino tuoda oman alan ja alueen näkemystä järjestön toimintaan. 

Työmarkkinavaltuuskunta on säännöissä määrätty valtuuskunta, jonka tehtävänä on seurata työehtosopimuspoliittista sekä työlainsäädännön kehitystä, osallistua ja vaikuttaa lainsäädännön ja muiden työmarkkinoihin vaikuttavien toimenpiteiden valmisteluun sekä valmistella keskusliiton hallitukselle työmarkkinapoliittisia kannanottoja, lausuntoja ja aloitteita. 

Onnea kaikille valituille! 

Kuva: Getty images