6.8.2020 klo 08:02
Uutinen

Satu Grekinistä Kuntoutusyrittäjien toiminnanjohtaja – työ pk-yrittäjyyden puolesta jatkuu

Suomen Yrittäjien kilpailu- ja elinkeinoasioiden päällikkö Satu Grekin on nimitetty Suomen Kuntoutusyrittäjä ry:n toiminnanjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään syyskuun alussa.

Grekin toimi Suomen Yrittäjissä yhteensä kahdeksan vuotta ensin veroasiantuntijana, sitten kilpailuasioiden päällikkönä ja viimeksi elinkeino- ja kilpailuasioiden päällikkönä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon teemat ovat olleet Grekinille läheisiä.

Grekinin mukaan sote-uudistus edistää terveyttä, jos kuntoutusyrittäjät pidetään mukana. Suomen Kuntoutusyrittäjät ry on Suomen Yrittäjien toimialajärjestö, ja järjestöt yhdessä vaikuttavat, että yrittäjyys ja yritykset voivat olla terveydenhuollon ammattilaisten uravaihtoehtoja myös tulevaisuudessa.

– Soten järjestämisessä pitää kaikin keinoin tukea sitä, että asiakkaat pääsevät palveluihin. Hyvä keinoja ovat palvelusetelit ja julkiset hankinnat siten, että tietoisesti otetaan mukaan useita ja pieniäkin palveluntuottajia, Grekin sanoo.

Hänen mukaansa yrittäjyys kuntoutusalalla on tärkeää kaikille suomalaisille, koska kun kuntoutusta tarjoaa moni taho, asiakkaan pääsy palveluihin helpottuu. Kun tarvitsevat pääsevät kuntoutukseen, nopeutuu ja vapautuu heiltä sekä heidän läheisiltään toimintakykyä pyörittää kansantalouden rattaita. Se vähentää veronkorotuspainetta kaikilta.

– Yrittäjyys on mielestäni ammateista hienoin. Sen pitää Suomessa olla mahdollinen ja mielekäs uravalinta oman toimialansa ammattilaisille, Grekin sanoo.

Paikka hakuun

Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala kiittelee Grekinin intohimoa pk-yrittäjyyden puolustajana.

– Satu on tehnyt pitkään töitä yrittäjäjärjestössä ja ei nytkään mene kauas, kun siirtyy yhden sote-toimialajärjestömme toiminnanjohtajaksi. On tietenkin aina harmi, kun kokenut vaikuttaja siirtyy uusiin haasteisiin, mutta yhteistyö jatkuu muun muassa sote-uudistukseen vaikuttamisessa. Kuntoutusyrittäjillä yhteisessä vaikuttamistyössä on ollut tärkeä rooli jo aiemmin, Kujala sanoo.

Grekin lupaa jatkaa työtään yhtä intohimoisesti Kuntoutusyrittäjissä.

– Olen kiitollinen Suomen Yrittäjille näistä vuosista, upeista vaikuttamisvoitoista ja yrittäjien kanssa vietetystä ajasta. Olen oppinut valtavasti, hän sanoo.

Grekinin jättämä paikka kilpailu- ja elinkeinoasioiden päällikkönä laitetaan hakuun.

– Jo tehtävänimikkeessä huomioimme sen, että tulemme entisestään vahvistamaan kuntavaikuttamista lähivuosina. Koronakriisinkin myötä vahvistui se, että yrittäjäjärjestön ylivoimainen vahvuus on kolmiportainen organisaatio ja erityisesti kuntatasolla voidaan edistää kaikkien yrittäjien asiaa. Kunta on usein yrittäjälle läheisin julkistoimija, Kujala toteaa.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi