16.8.2023 klo 08:34
Uutinen

Sävelmetsä Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieras on musiikkikoulu ja musiikkiterapia-yritys Sävelmetsän toimitusjohtaja Miina Virtanen.

Yrittäjän nimi?

Miina Virtanen
diplomi-musiikkiterapeutti, työnohjaaja (STOry), musiikkipedagogi, toimitusjohtaja, yrittäjä

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

2010

Yhteystiedot?

👉 www.savelmetsa.fi
📧 miina.virtanen@savelmetsa.fi
📞 041-4523780

📸 IG savelmetsa
👍 FB Sävelmetsä

📍 Ylistörmä 4 L3, ESPOO

Yrityksen toimiala?

Kelan kuntoutuspsykoterapia musiikkiterapiana nuorille ja musiikkiterapia kaiken ikäisille itse maksaville asiakkaille, musiikkikoulu: pianotunnit, kitaratunnit, laulutunnit, muskarit, kesäleiri, lisäksi työnohjaus

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Vuonna 2010 valmistuin musiikkiterapeutiksi Saksasta Westfälische Wilhelms Universität Münster-yliopistolta ja perustin yrityksen Suomeen. Aluksi toimin sivutoimisena yrittäjänä ja vähitellen laajensin musiikkiterapian lisäksi myös musiikkikoulun työnantajayrittäjyyteen ja muutin toiminnan osakeyhtiöksi vuonna 2020. Tällä hetkellä Sävelmetsän musiikkikoulun tiimissä työskentelee useita soitonopettajia ja itse vastaan musiikkikoulun hallinnosta, musiikkiterapiasta ja työnohjauksesta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivääni kuuluu yleensä sekä musiikkiterapia-asiakkaita että musiikkikouluun liittyviä hallinnollisia töitä ja joinakin päivinä myös soitto-oppilaita tai työnohjausta. Asiakkaat tapaan yleensä Sävelmetsän toimitilalla ja välillä teen esim. musiikkiterapian hoivakotikäyntejä tai terapiaa verkon kautta. Välillä työpäivään kuuluu myös verkostoitumista muiden yrittäjien kanssa esim. perustamani ”Yrittäjät Espoossa”-Facebookryhmän jäsenten aamupalalla tai lounaalla.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Yritykseni on musiikkiterapiassa Kelan kuntoutuspsykoterapian palveluntuottaja 16-25 (/28)-vuotiaillle nuorille ja aika moni ei vielä tiedä, että Kelan kuntoutuspsykoterapiaa saa myös musiikkiterapiana esim. masennuksen hoitoon. Nuorten musiikkiterapiassa yleensä aina myös keskustellaan ja erityisiä musiikillisia taitoja ei vaadita.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Minulle erityisen tärkeää on hyvän yhteishengen luominen työpaikalla, työhyvinvointi ja laadukas opetus ja olen iloinen, että olen saanut koottua Sävelmetsälle todella mukavan ja osaavan tiimin. Uskon, että tiimimme hyvä yhteishenki vaikuttaa positiivisesti myös asiakaskokemukseen.

Miten purat stressiä?

Mieluiten pyrin ennaltaehkäisemään stressiä – huomioin aikataulujen suunnittelussa, että aikaa jää myös palautumiseen ja välillä otan lyhyet päivätorkut. Liikkuminen luonnossa on minulle tärkeä tapa palautua.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Etukäteen uskoin yrittäjyyden olevan helpompaa ja yllätys oli kuinka valtavasti työtä ja monipuolisia taitoja yrityksen pyörittäminen vaatii.

Onko sinulla aamurutiineja?

Aamut otan mieluiten rauhallisesti ja herään aikaisin. Juon yleensä vastajauhetuista pavuista keitetyt kahvit sekä luen ja saatan tehdä pari yrityksen tehtävää aamuisin. Sävelmetsän yrittäjänä aamupalaan kuuluu lähes aina metsän antimia eli marjoja.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Yrittäjällä on hyvä olla esim. työnohjaaja, sparraaja, valmentaja tai terapeutti, jonka kanssa voi keskustella yrittäjyyteen liittyvistä asioista. Tämä auttaa saamaan voimavaroja ja uusia näkökulmia yrittämiseen – itsetuntemus ja oman työn tarkastelu ovat todella tärkeitä yrittäjyydessä ja työhyvinvoinnissa.

yrittäjä Miina Virtanen, Sävelmetsä Oy

Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta. Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? 
Liity mukaan täällä >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >