Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kertoi syyskokouksen alussa ajankohtaisista edunvalvonta- ja yrittäjyysteemoista
20.11.2021 klo 21:49
Uutinen

Savolaiset yrittäjät huolissaan lähipalveluista ja kokonaisveroasteen noususta

Suomalaisten kokonaisveroasteen nousu on torpattava hyvinvointialueuudistuksessa, linjasi lauantaina Kuopiossa syyskokousta pitänyt Savon Yrittäjät. Meneillään olevassa jäsenkyselyssä pohjoissavolaiset yrittäjät ovat tuoneet esiin huolensa lähipalveluiden säilymisestä ja vaatimuksensa monituottajamallin lisäämisestä tulevissa sotepalveluissa. Yrittäjät pelkäävät, että erityisesti maaseutupaikkakuntien sote-palvelut heikkenevät uudistuksen myötä.

Kunnilta vaaditaan talouskuria

Kyselystä käy ilmi, että Yrittäjät pitävät tärkeimpänä kuntien talouskuria sekä työllisyyden hoitoa sekä työvoiman saannin turvaamista. Edelliseen keväällä toteutettuun jäsenkyselyyn verrattuna työvoiman saatavuuden merkitys on noussut selvästi. Myös kunnan vetovoiman ja imagon kehittäminen on yrittäjistä tärkeää.

– Suuri osa yrityksistä kärsii tällä hetkellä joko osittaisesta tai jatkuvasta työvoiman saatavuusongelmasta ja se on pahin yritysten kasvun este, Savon Yrittäjien puheenjohtaja Tarja Arbélius kertoo.

Savon Yrittäjien toimintaan lisää vauhtia uudesta strategiasta

Savon Yrittäjien syyskokous valitsi erovuoroisten hallitusten jäsenten tilalle jatkamaan Joel Jokelaisen Sonkajärveltä ja Petteri Virrannan Siilinjärveltä. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Tarja Arbélius Kiuruvedeltä, varapuheenjohtajina Merja Korkalainen Kuopiosta ja Hannu Raatikainen Leppävirralta. Hallituksen jäseninä jatkavat Päivi Anias Joroisista, Mika Kolehmainen Kuopiosta, Janne Parkkila Kuopiosta, Kari Peltola Iisalmesta.

Syyskokouksessa hyväksytty uusi Savon Yrittäjien strategian ”Savo Works” -nimen mukaisesti järjestö tulee yhä vahvemmin näkymään Pohjois-Savossa yrittäjyyden asiantuntijana ja aktiivisena maakunnallisena vaikuttajana. Strategiassa korostetaan muun muassa tekemisen tasojen dynaamisuutta aina jäseneltä paikallisyhdistyksen kautta aluejärjestöön. Yksi painopiste on aloittavien ja nuorten yrittäjien liiketoiminnan boostaaminen.

Lisätietoja:
Savon Yrittäjät
puheenjohtaja Tarja Arbélius, puh. 0400 847 980, tarja.arbelius@gmail.com
toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren, puh. 0400 404 346, paula.aikio-tallgren@yrittajat.fi