13.12.2018 klo 12:49
Uutinen

Savolaisia yrityksiä mukana Suomen Yrittäjien pörssivalmennuksessa

365 päivässä pörssiin -valmennusohjelmassa pk-yrityksiä autetaan valmistautumaan listautumaan Helsingin pörssiin Nasdaq First North -markkinapaikalle. Pohjois-Savosta mukana valmennusohjelmassa ovat Elcoline, Hydroline, Kumoni ja Merplast.

Suomen Yrittäjien ja Finnveran tarjoamaan valmennukseen ilmoittautui kaikkiaan 34 yritystä, joilla on halu ja mahdollisuus kasvaa ja motivaatio nostaa valmiuksia listautua. Tällä hetkellä listalla on alle 30 yritystä, eli sparrattavien joukko on iso.

– On todella upeaa, että valmennuksessa on mukana monta savolaista kasvavaa kärkiyritystä. Pohjois-Savon menestys nojautuu itseään kehittävien ja riskiä ottavien yritysten varaan. Tässä työssä riskipääoman hankkiminen on kasvun tärkeä työkalu, toteaa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen.

Koulutusohjelma alkaa tammikuussa ja jatkuu koko vuoden. Yritykset saavat tietoa esimerkiksi tilinpäätöksistä ja listautuneen yrityksen talousinformaatiosta, hallitustyöskentelystä, rahoituksesta, sijoittajaviestinnästä sekä pörssiyhtiön toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan rooleista.

Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjäverkoston puheenjohtajan Petri Roinisen mukaan listautumisesta voi olla hyötyä pk-yritykselle esimerkiksi siinä, että brändin luotettavuus vahvistuu.

– Listautumisen hyödyt voivat olla monet. Yhdelle se on kasvun rahoitus, toiselle omistuksen likviditeetti, kolmannelle osakkeen käyttö yrityskaupoissa, neljännelle brändin vahvistuminen, Roininen sanoo.

– Olen myös erittäin iloinen, että saimme 365-ohjelmaan mukaan maan ykkösrivin osaajat valmentamaan kasvuyrityksiä.

Lisätietoja:

Savon Yrittäjät
Arto Nykänen, toimitusjohtaja
p. 044 368 0501

Elcoline
Jere Räisänen, hallituksen puheenjohtaja
p. 044 5599 144

Hydroline
Mikko Laakkonen, toimitusjohtaja
p. 040 505 1625

Kumoni
Pasi Pitkänen, toimitusjohtaja
p. 050 529 3750

Merplast
Marko Parviainen, toimitusjohtaja
010 279 2601

Suomen Yrittäjät
Kasvuyrittäjäverkoston puheenjohtaja Petri Roininen
p. 040 761 9669