20.5.2019 klo 16:05
Uutinen

Savon Yrittäjät muisti aitoja ja ahkeria puurtajia

Savon Yrittäjät pyysi Yllätä yrittäjä -kampanjaan ilmiantoja pohjoissavolaisista yrittäjistä, joiden kuuluisi saada ikimuistoinen yllätys.

Ilmiantoja tuli yli 100 kappaletta ja niitä olivat tehneet sekä yrittäjien työntekijät, perheenjäsenet ja kaverit.

– Liikuttavista tarinoista välittyi kuva aidoista ja ahkerista puurtajista. Halusimme kampanjalla muistuttaa yrittäjän jaksamisen ja hyvinvoinnin tärkeydestä sekä muistaa näitä arjen sankareita, jotka luovat yhteiskuntaamme elinvoimaa – siis verotuloja, työtä ja palveluita, kertoo Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen.

Yllätettäviksi yrittäjiksi valikoituivat lukuisten hyvien ehdotusten joukosta Juha Karppanen Kuopiosta (Innokem /Autopuhdistus Karppanen) sekä Piia ja Sami Suhonen Leppävirralta (Ravintola Mamma’s/Kenkäsamuli). Hupimaisteri Juha Jylhäsalmi kävi ilmiantajien kanssa yllättämässä yrittäjät heidän työpaikallaan ja toimitti perille ravintolalahjakortit, joilla Savon Yrittäjät halusi yrittäjiä muistaa.

Hemmottelua kiireiseen arkeen

Piia ja Sami Suhosen ilmoitti mukaan heidän työntekijänsä Maarit Suihkonen, joka kuvaa yrittäjäpariskuntaa ahkeriksi puurtajiksi, joilla vapaa-aika on vähissä. Lapsiperheen arjen ohessa he pyörittävät Leppävirralla lounasravintolaa ja kenkäkauppaa.

– Piialle ja Samille hyvä asiakaspalvelu on kaiken a ja o. He ovat työnantajina kannustavia ja huomioivat jokaisen yksilöllisesti. Jos joku, niin tämä yrittäjäpariskunta ansaitsi yllätyksen, Suihkonen kertoo.

Pitkänlinjan yrittäjyyttä

Toinen yllätetyistä yrittäjistä oli kuopiolainen Juha Karppanen, joka pyörittää sekä autonhoitopalvelualan yritystä että muutama vuosi sitten perustettua kemian alan yritystä. Mukaan hänet ilmoitti vaimo Eija Karppanen, joka halusi muistaa pitkän yrittäjäuran tehnyttä miestään.

– Juha lähentelee eläkeikää, mutta vielä vaan jaksaa painaa eteenpäin ja luoda uutta. Hän on turvallinen ja vastuullinen työnantaja, joka ei tuo itseään ja osaamistaan esille. Tätä yllätystä on mukava muistella yhdessä sittenkin, kun työt alkavat jäädä vähemmälle, Eija Karppanen toteaa.