9.10.2018 klo 11:31
Uutinen

Savon Yrittäjät mukana Savonia-ammattikorkeakoulun varainhankinnassa

Viisi kumppania järjestää yhteisen gaalan, johon osallistumalla voi tukea Savoniaa haluamallaan panoksella.

Pohjois-Savon elinkeinoelämän järjestöt ovat päättäneet lähteä tukemaan Savonia-ammattikorkeakoulun varainhankintaa järjestämällä yhteisen gaalatapahtuman.

Savon Yrittäjät, Kuopion alueen Kauppakamari, MTK-Pohjois-Savo, Rakennusteollisuus ja Teknologiateollisuus järjestävät gaalan 2.11.2018 Scandic Kuopiossa. Gaalaan myydään erihintaisia lippuja ja illan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Savonia-ammattikorkeakoulun varainhankintaan. Valtio maksaa lahjoituksille saman suuruisen vastinrahan, joka tuplaa lahjoituksen arvon.

Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen kertoo, että päätös lähteä tukemaan Savonian varainhankintaa yhdessä kumppaneiden kanssa syntyi helposti.

– On vaikea kuvitella Pohjois-Savon menestyvän ilman Savoniaa. Savonia-ammattikorkeakoulun ansiosta maakunta ja sen yritykset ovat kilpailukykyisempiä ja kansainvälisempiä.

Osaajia maakuntaan

Savoniasta valmistuu noin 1 200 osaajaa vuodesta, joista 65 prosenttia työllistyy maakuntaan. Lisäksi kansainvälisissä tutkinto-ohjelmissa opiskelee noin 500 opiskelijaa, joiden kautta elinkeinoelämän kansainvälinen osaaminen vahvistuu.

– Tuntuu hyvältä, että Savonia koetaan luotettavana kumppanina ja meidän tärkeät yhteistyötahot lähtevät tukemaan meitä tällä tavalla, Savonian rehtori Mervi Vidgrén sanoo.

– Gaala on myös meille hieno paikka esitellä, kuinka vaikuttavaa työtä koko Savonia tekee koulutuksen, tutkimus- ja kehittämistoiminnan sekä palveluliiketoiminnan saralla.

Big Band ja gaalaillallinen

Illan ohjelmassa on herkullinen gaalaillallinen, musiikkia, tanssia ja mielenkiintoisia puheenvuoroja. Lauteille nousee muun muassa Savo Big Band solistinaan Laura Vallenius.

Illan juontajina toimivat Kuopion alueen Kauppakamarin Silja Huhtiniemi ja Savon Yrittäjien Arto Nykänen, puhumassa ovat mm. Lujabetonin Hannu Isotalo ja Jari Kauhanen MTK Pohjois-Savosta ja Pekka Kirvesmies LähiTapiolasta.


Gaalaan tulee ilmoittautua 12.10. mennessä osoitteessa bit.ly/Savoniagaala

Savo Big Band