Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

21.1.2017 klo 19:05
Uutinen

SAVON YRITTÄJÄT PALKITSI IISALMEN YRITTÄJÄT, PIELAVEDEN YRITTÄJÄT JA SUONENJOEN YRITTÄJÄT – Kunniamaininta Kuopion Yrittäjille

Savon Yrittäjät palkitsi järjestöaktiiveilleen 21.1.2017 järjestämässään perehdytyspäivässä Iisalmen Yrittäjät, Pielaveden Yrittäjät ja Suonenjoen Yrittäjät aktiivisesta toiminnasta jäsenkunnan asioiden ajamiseksi. Lisäksi kunniamaininnan sai Kuopion Yrittäjät.

Vuoden paikallisyhdistys -tunnustukset jaetaan vuosittain. Valinta tehdään paikallisyhdistysten itsensä ja Savon Yrittäjien tekemän arvioinnin pohjalta ja perusteena ovat mm. yrittäjäyhdistyksen toiminta ja tapahtumat.

Pielavedellä on mukaansatempaavaa toimintaa

Pielaveden Yrittäjien valintaa perusteltiin mm. yhdistyksen ahkeralla ja jämäkällä työllä paikallisen yrittäjyyden asioiden eteenpäin viemiseksi. Yhteistyö kunnan kanssa on vakiintunutta ja säännöllistä mm. elinkeinoryhmän kautta. Yhdistys on pystynyt kertomaan kunnalle selkeästi mielipiteensä esimerkiksi yrittäjien neuvonta-asioista, mikä on saanut aikaan mm. kehitysyhtiö SavoGrown perustamisen ja elinkeinoasiamiehen palkkaamisen.

Yhdistyksen hallitustyöskentely on aktiivista ja mukaansatempaavaa. Pielaveden Yrittäjät osallistuu lukuisiin eri tapahtumiin sekä järjestäjänä että kumppanina. Yhdistys tekee mm. tervehtimisvierailuja uusien jäsenten ja myös paikkakunnan uusien yrittäjien luokse.

Suonenjoella toiminnan keskiössä on yksittäinen jäsen

Suonenjoen Yrittäjien valintaa perusteltiin mm. sillä, että yhdistys pitää säännöllisesti ja usein yhteyttä kaupungin virkamiehiin ja yrittäjävaltuutettuihin sekä kehittämisyhtiöön. Myös Suonenjoen Yrittäjillä on ollut iso rooli alueen kehitysyhtiö SavoGrown perustamiseen. Yhtenä keskeisenä teemana yhdistys on herätellyt keskustelua mm. julkisista hankinnoista alueellaan.

Yhdistyksen toiminta lähtee liikkeelle yksittäisestä jäsenestä. Toiminta ei rönsyile vaan keskittyy vahvasti olennaisimpaan – jäsentyytyväisyyteen ja -pysyvyyteen. Vuonna 2016 yhdistys näytti voimanponnistuksenaan mahtavan seuturyittäjäjuhlan järjestämisen.

Iisalmessa on hyvä draivi

Iisalmen Yrittäjien palkitsemisperusteina mainittiin mm. se, että yhdistys tekee aktiivista vaikuttamistyötä kaupungin suuntaan. Yhdistyksen hyvä draivi vie pitkälle ja vetää mukanaan myös muut alueen toimijat.

Yhdistyksen toimintaa kuvaa rohkeus ja vilpitön uteliaisuus sekä pyyteettömyys mm. jäsenten asioiden suhteen. Yhdistys on panostanut sekä jäsenpysyvyyteen että viestintään, jota tehdään ennakkoluulottomasti ja monikanavaisesti. Yhdistyksessä on myös käynnistynyt Nuorten Yrittäjien toiminta.

Kuopiossa kehitetään ja luodaan uutta

Kuopion Yrittäjät sai kunniamaininnan tehokkaasta, määrätietoisesta sekä periksiantamattomasta työstä yrittäjyyden olosuhteiden parantamiseksi sekä Kuopiossa että myös koko maakunnassa. Esillä on pidetty aktiivisesti mm. kilpailu- ja hankinta-asioita sekä alueen kasvua; Kuopion Yrittäjät ja Kuopion alueen kauppakamari ovat asettaneet yhteiseksi tavoitteekseen kiihdyttää Kuopion kasvua niin, että vuoteen 2040 mennessä kaupungissa on 200 000 asukasta.

Yhdistys on ollut keskeisessä roolissa kaupungin yrityspalveluiden kehittämisessä ja uusien toimintamallien toteuttamisessa; esimerkkinä mm. uusi yrittäjän pika-apu -neuvontapalvelu. Yhdistyksen viestintä on ajan hengen mukaista ja sitä kehitetään koko ajan.

Lisätietoja:

Savon Yrittäjät, Arto Nykänen, toimitusjohtaja, p. 044 3680 501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi

Savon Yrittäjät, Yrjö Ronkainen, puheenjohtaja, p. 050 550 6969, yrjo.ronkaine(at)@varpuke.fi