Minna ja Peppi Synnyin tytöksi- näyttelyn avajaisissa Kauppakeskus AINOAssa 2 lokakuuta 2023.
29.1.2024 klo 08:00
Uutinen

Sinako Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Sinako Oy:n Minna Pietarinen ja Peppi Stünkel haluvat lisätä ihmisten hyvinvointia ja menestystä luovien valmennusten ja taiteen myötä.

Yrittäjien nimet?

Minna Pietarinen ja Peppi Stünkel

Yrittäjinä vuodesta? / Yritys perustettu?

2021

Yhteystiedot?

FB @sinakoiscoaching
IG @sinakocoaching
LI @sinako
YouTube @sinako
X @sinakocoaching
TikTok @sinakocoaching

📧 info@sinako.fi
📞 Peppi: 045 107 8338
📞 Minna: 040 737 3753

Yrityksen toimiala?

Sinako tuo luovuutta ja taidetta yrityksille sekä luovia ratkaisukeskeisiä valmennuksia
tiimeille ja tapahtumiin
.

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Sinako syntyi Minnan ja Pepin halusta lisätä ihmisten hyvinvointia ja menestystä luovien valmennusten ja taiteen myötä. Lisätä maalaamisen eli luovuuden avulla luovuutta. Luovuus lisää meidän ihmisten kykyä ratkoa haasteitamme, nähdä isommin maailmaamme, itseämme ja toisiamme. Maalaaminen on tehokas työkalu, joka ammatti-valmentajien avulla auttaa yritysten eri tiimejä hahmottamaan asioita uudella tavalla kohti eteenpäin vieviä ratkaisuja.

Sinako tarjoaa myös ainutlaatuista yhteisötaidetta, jossa jokainen osallistuja maalaa ajatuksensa ja tunteensa valitun teeman ympärille. Minna viimeistelee tämän yhteisen hetken ja jokaisen jättämän pensselinjäljen kiehtovaksi taideteokseksi, luoden tapahtumasta merkityksellisen tunnemuiston. Myös valmennuksista, esimerkiksi arvoista tai yrityksen visiosta, voi tilata yrityksen seinälle inspiroivaa ja motivoivaa taidetta.

Sinakon luova ”Maalaa muutos” taidevalmennus Start-up yrittäjille Helsingin Epicenterissä.

Millainen on tavallinen työpäivänne?

Työpäivämme ovat erittäin monipuolisia ja vaihtelevia. Järjestämme yhteisötaidetta tapahtumiin kuten Nordic Business Forum taikka yritysten omiin tapahtumiin, missä pääsemme maalaamaan yhdessä sekä huippupuhujien että vieraiden kanssa.

Toisinaan työskentelemme yritystiimien kanssa maalaten ratkaisukeskeisen valmennuksen ohjatessa. Maalaamme myös hoivakodeissa ikäihmisten kanssa taideterapian keinoin.
Minnalla on kiireisiä päiviä tilaustöiden parissa, ja hän viettää paljon aikaa maalaamassa studiollamme Katajanokalla. Samalla Peppi luo uusia kansainvälisiä yhteistyökuvioita ja huolehtii administratiivisista tehtävistä kotitoimistoltaan Espoossa. Tämä monipuolisuus tekee päivistämme jännittäviä ja antaa mahdollisuuden työskennellä erilaisten projektien parissa.

Tapahtuman juontaja Pep Rosenfeld Sinakon ”Be the change” yhteisömaalauksen äärellä Nordic Business Forumissa 2023.

Jotain muuta, mitä haluatte kertoa (esim. yrityksestä, asiakkaista, työntekijöistä)?

Arvomme ovat empatia ja toivo – luovasti ja leikkisästi ja tämä näkyy asiakkaidemme kanssa tehdyssä yhteistyössä. Vaikeatkin asiat pystytään kohtaamaan eteenpäinvievästi leikkisästi aidon empatian kautta.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olette hyviä ja pystytte erottautumaan?

Rohkeus uskaltaa kuunnella omaa sisintään ja toimia sen mukaan, vaikka muut eivät aika uskoisi siihen tekemisen suuntaan.
Luottaminen omaan intuitioon.
Luovuuden loputon lähde, kykyä jatkuvaan muutokseen ja tieten vahva laaja ammattiosaaminen, taide ja kansainvälisyys.
Vahvana myös isojen projektien rakentaminen ja eteenpäinvieminen.

Tähän haluamme mainita Minnan maalaaman ja runoileman naistenoikeuksia käsittelevän Synnyin tytöksi -taideprojektin, jonka Peppi on organisoinut maailmalle ja kääntänyt englanniksi ja espanjaksi. Näyttely avattiin Meksiko Cityssä 3/23, tuli Nordic Business Forumiin 9/23 ja kauppakeskus Ainoaan loppusyksystä 2023. Viemme näyttelyn Afrikkaan 3/24 ja valloitamme maanosa kerrallaan koko pallon yhteistyössä ulkoministeriön ja UN Women Suomi kanssa.


Vahvuuksiamme on vastuullisuus, tehdä asioita vastuullisuuden kautta. Se vie eteenpäin aina.

Meksiko Cityn Synnyin tytöksi – näyttelyn avajaisissa 3.3.2023 silloinen Suomen Suurlähettiläs, Päivi Pohjanheimo ja Kansallisen Maailman Kulttuurin museon johtaja Alejandra Gomez.

Miten purat stressiä?

Minna: Nauramalla isoimmin silloin kun olisi vähiten nauramisen aihetta.
Ja myös itkemällä, aidolla tuntemisella.
Liikunnalla, maalaamalla ja kirjoittamalla vapaana virtauksena kaiken sisimmästä.
Puhumalla ääneen tunteet ja ajatukset.
Ennaltaehkäisemällä stressiä terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä unella.

Peppi: Avannossa ja rantaraitilla juosten.

Minnan ja Pepin toinen puolimaraton Sinakon tiiminä, juoksu on ollut tärkeä osa yrittäjyyttä molemmille.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Minna: Yrittäjäperheessä kasvaneena uskomuksenani oli yrittäjyyden olevan vain elämäntapa. Se on toteutunut kauneimmassa muodossa. Elämäntavasta tuli meille Sinakon yrittäjänä se omannäköisin tapa löytää elämälle tarkoitus.

Peppi: Yrittäjyys ei ollut minulle missään vaiheessa unelma eikä minulla ollut uskomuksia siitä, se tuli luonnollisena osana omaa kasvua ja oman tekemisen vapauden tarvetta.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille)?

Minna: Häpeä on vienyt elämästä niin paljon ettei enää jaksa hävetä mitään. Sen sijaan kerromme maailmalle isosti häpeän synnystä ja siitä viestistä, mitä häpeä haluaa meille kertoa. Kun elämme rakkaudesta käsin kaiken, häpeä on tunteena siellä missä sen kuuluu olla. Ei enää rakkauden tiellä.

Peppi: Mun guilty pleasure on mun työ, en sitä kuitenkaan häpeä vaan olen onnellinen että saan tehdä sellaista työtä mitä rakastan.

Onko sinulla aamurutiineja?

Minna: Rauhallinen ja pitkä aamukahvihetki, missä ajatukset saavat vapaasti elää tulevassa päivässä. Mitä hektisempi päivä tulossa, sitä syvempi on tietoisesti hengitetty aamunrauha.

Peppi: Tanssin salsaa kahvia keittäessä ja hyppään malttamattomana suoraan töihin.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Minna: Muista tämä,
ole rohkeasti ja aidosti se kuka olet sinun osaamisiesi kanssa, avoimena oppimaan kokoajan lisää ja anna sitä maailmalle, se on uniikkia ja sillä menestyt ja sitä maailma sinulta haluaa.
Etsi ne ihmiset ympärillesi, jotka uskovat sinuun ja voimaasi, alat silloin uskomaan vahvemmin itseesi. Silloin luovuutesi saa herätä täyteen voimaansa, sinusta tulee pysäyttämätön luovuuden lähde.
Ja silloin kaikki tekemisesi lähtee syvimmästäsi, joka lisää intohimoasi ja merkityksellisyyden tunnettasi.
Silloin työsi perustukset rakentuvat arvopohjallesi, se pohjakallio kestää sen kaiken elämän valtameren oikukkaan säävaihtelun hioituen vain loppuviimein sileäksi aaltojen voimasta.

Peppi: Sinä kyllä itse tiedät mikä on juuri sinulle oikein.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >