22.1.2018 klo 14:43
Uutinen

Sisko Mulari valittiin Mäntsälän Yksinyrittäjäksi 2017

Juhlapalvelu Jubilant tarjoaa catering-palveluita

Mäntsälän Yrittäjät palkitsivat yrittäjä Sisko Mularin Mäntsälän Vuoden 2017 Yksinyrittäjäksi Yrittäjien Y-Gaalassa Sälinkään Kartanossa. Palkinto jaettiin tänä vuonna toisen kerran.

Yrittäjä Sisko Mularin pitopalvelualan yritys Juhlapalvelu Jubilant vietti maaliskuussa 20-vuotisjuhlaa. Mulari muutti perheensä kanssa Mäntsälään vuonna 1997 ja perusti samana vuonna yrityksen. Yritys tarjoaa catering-palveluita; ruoanvalmistuksen, tarjoilun ja astiat, joista jokaisen voi tilata myös erikseen.

Pitopalvelun palveluihin kuuluvat kastejuhlat, rippijuhlat, yo- ja valmistujaiset, häät, syntymäpäivät, muistotilaisuudet ja yritysjuhlat.

–Valmistuin aikanaan ravintolaesimieheksi Espoon hotelli- ja ravintolakoulusta, minkä jälkeen työskentelin Nurmijärvellä pitopalvelussa, kertoo Sisko Mulari. Työkokemusta kertyi myös Helsingissä Kluuvikadun Fazerissa kahvilavastaavana.

Juhlapalvelu Jubilant työllistää neljä-kuusi keikka-apulaista. Pitopalvelun sesonkia ovat valmistujaiset, kesähäät ja pikkujouluaika marras-joulukuussa.

–Vaikka olenkin yksinyrittäjä, on minulla hyvä rinki keikka-apulaisia. Samat henkilöt ovat olleet apuna jo pitkään, he ovat säntillisiä ja tottuneet jo yrityksen tapaan toimia, toteaa Sisko Mulari.

20 vuotta pitopalvelua Mäntsälässä tuo vakioasiakkaita yritykseen.

–On positiivista, että alallamme on kilpailua, Mäntsälässä sitä on ollut aina. Kaikille riittää töitä ja on hienoa, että tilauksia tulee erilaisiin tapahtumiin, jatkaa Sisko Mulari.

Yrittäjän vapaus tehdä työtä

–Vuoden Yksinyrittäjäksi palkitseminen on uskomaton juttu, iloitsee Sisko Mulari.

Mulari työskentelee seitsemänä päivänä viikossa ja tekee pitkiä päiviä, pääasiassa lauantaisin ja sunnuntaisin.

–Koen työniloa, muuten en tekisi tätä työtä joskus seitsemän päivääkin viikossa, ja työpäivät venyvät usein pitkiksi. Viikonloput ovat harvoin vapaat. Nautin yrittäjän vapaudesta tehdä työtä, sanoo Mulari.

Sisko Mularilla on kaksi aikuista lasta.

–Kun lapset olivat pieniä, perheen aikataulut vaativat järjestelyjä. Naisyrittäjyys on haasteellista, miettii Mulari.

Juhlapalvelu Jubilantin toimitilat sijaitsevat kodin yhteydessä Mäntsälässä Pietilän alueella.

–Asiakaskunta on pääsääntöisesti Uudellamaalla, vuosi sitten järjestimme pikkujoulut Suomenlinnassa ja syntymäpäiviä Lahdessa, kertoo Sisko Mulari.

Aktiivinen yhdistystoimija

Kunnan ja yrittäjien yhteinen ilmapiiri on Mularin mielestä hyvä. Hän toivoo, että kuntaamme tulisi tasapuolisesti isoja ja pieniä yrityksiä.

–Mäntsälän Yrityskehityksen kautta yrittäjien yhteistyö kunnan kanssa on parantunut, miettii Mulari.

Sisko Mulari on aktiivinen yhdistystoiminnassa. Tällä hetkellä hän vaikuttaa LC Mäntsälän Mamsellien hallituksessa. Mulari on toiminut Mäntsälän Yrittäjänaisten hallituksessa 12 vuotta ja on jäsenenä Mäntsälän Yrittäjissä. Harrastuksena Sisko Mularilla on koirat, niiden ulkoiluttaminen ja hoitaminen.

–Haluaisin enemmän ottaa omaa aikaa ja käydä konserteissa ja taidenäyttelyissä, sanoo Vuoden Yksinyrittäjä Sisko Mulari.

Juhlapalvelu Jubilantin yrittäjä Sisko Mulari valittiin Mäntsälän Vuoden 2017 Yksinyrittäjäksi.

Teksti ja kuva Elina Alanko