SkiVuorenmaa, Tino ja Topias Vuorenmaa
SkiVuorenmaan tuoreet yrittäjät Tino (vas.) ja Topias Vuorenmaa.
10.12.2021 klo 09:00
Uutinen

Soinin laskettelukeskus sai uudet yrittäjät – SkiVuorenmaa on perheen yhteinen ponnistus

Soinin kunta sekä Tino ja Topias Piipponen ovat sopineet vuodesta. Jatkosta sovitaan sen jälkeen.

Soinissa Etelä-Pohjanmaalla hurahtavat hiihtohissit käyntiin 17.12., kun laskettelukeskuksen uudet yrittäjät, Piipposen veljekset Tino, 21, ja Topias, 19, ottavat ohjat.

Laskettelukeskuksessa on viimeksi laskettu täysi kausi talvella 2012-13 ja välissä Soinin kunta on edellisen yrittäjän kanssa selvitellyt sopimuksia ja velvollisuuksia oikeudessa asti.

Soinin kunta on kuitenkin halunnut saada laskettelukeskuksen henkiin ja kunnostanut aluetta. Vain yrittäjä on puuttunut.

– Isä alkoi ruokapöydässä puhua, että yrittäjää ei ole vielä löytynyt. Siitä lähti ajatus, että lähdetään me kokeilemaan. Kunnantalolla käytiin vääntämässä sopimusta, mutta kaikki on mennyt tosi helposti, Timo Piipponen kertoo traktorin ratissa puhelinhaastattelussa.

Toistaiseksi kunta ja yrittäjäveljekset ovat sopineet yhdestä vuodesta. Katsotaan, miten menee. Rinteitä on kolme ja hiihtolatuakin on tarkoitus vetää.

Jos ja kun jatkoa seuraa, suunnitelmissa on talvipyöräilyreittejä. Kahvio aukeaa samaan aikaan rinteiden kanssa.

Ei suuria investointeja

Veljekset saavat astua lähes valmiiseen pöytään. Kunnostustöiden lisäksi esimerkiksi suksivuokraamon välineet ovat kunnan ja valmiina vuokrattaviksi. Tasoitetulle rinteelle on tarvinnut tykittää vain vähän lunta.

Omia investointeja on vähän.

– Ei ole tarvinnut hirveästi investoida. Omista säästöistä on joutunut vähän laittamaan, Tino Piipponen kertoo.

Topias pääsee armeijasta 16.12., eli juuri ennen avajaisia.

Veljekset pyörittävät laskettelukeskusta pääasiassa omin voimin, mutta vanhustenhuoltoalalla työskentelevä äiti ja kunnan teknisen puolen tehtävissä työskentelevä isä auttavat.

– Kahvioon saatetaan tarvita kiireapua, Piipponen sanoo.

Laskettelukeskuksen lisäksi Piipponen aikoo ehtiä päivätöihinsä konehommiin, eli esimerkiksi lumia auraamaan, aina kun ehtii.

– Toivotaan, että tulee hyvä kausi ja päästään ensi vuonna jatkamaan, hän sanoo.

Elina Hakola