22.1.2024 klo 10:55
Uutinen

Solventor Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Martti Kouhi Solventor Oy:stä tarjoaa projektinjohto-, interim management-, konsultointi- ja koulutuspalveluita.

Yrittäjän nimi?

Martti Kouhi

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

2011/2011

Yhteystiedot?

👉️ www.solventor.fi
📧 info@solventor.fi
📞 040 5401282

Yrityksen toimiala?

Projektinjohto, interim management, konsultointi ja koulutus

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Urani ensimmäiset vajaat 20 vuotta olin Shellissä, erilaisissa talousjohdon ja projektitehtävissä, Suomessa, Lontoossa, Karibialla ja globaaleissa virtuaaliorganisaatioissa. Viihdyin siellä hyvin, koska tehtävät vaihtuivat parin vuoden välein ja siellä pääsi aina tekemään asioita, joita ei ennestään osannut. Lopulta kuitenkin aloin ajatella, että jotain muutakin voisi vielä tehdä ja aloin pohtia, mikä minusta tulisi isona. En ole varma, olenko sitä kysymystä täysin ratkaissut, mutta päädyin yrittäjäksi ja olen siihen valintaan ollut tyytyväinen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäivä ei aina kovin paljoa eroa tavallisesta työpäivästä palkkatöissä; se voi koostua kokouksista, keskusteluista, viestienvaihdosta, materiaalien valmistelusta, suunnittelusta jne.

Yrittäjyyden hyviä puolia kuitenkin on se, että tavallisia työpäiviä on monia eri versioita. Tavallinen työpäivä on myös koko päivän koulutuksen tai työpajan vetäminen tai laajan analyysin yhteenveto, tai sopimusneuvottelu tai yritysjärjestelyn suunnittelu.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Olen yksinyrittäjä, mutta en silti tee mitään yksin. Lähes aina toimin asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden tai erilaisten verkostojen kanssa. Toimeksiannot liittyvät yleensä projekteihin, ICT:n hyödyntämiseen tai talouteen, usein myös niiden yhdistämiseen ja rajapintoihin liiketoimintaan. Ne ovat osaamisalueita, joita olen harjoitellut jo muutaman vuosikymmenen ja joissa alan olla aika hyvä. Ne ovat myös aihealueina hyvin toimialariippumattomia ja yleispäteviä, joten asiakaskuntani on varsin monimuotoista: yrityksiä ja julkishallinnon organisaatioita, suuria ja pieniä.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Pystyn nopeasti hahmottamaan uusista asioista olennaisen, kuten uuden asiakkaan liiketoimintalogiikan, koulutuksen osanottajien omien toimintaympäristöjen erityispiirteet tai ratkaistavan ongelman ydinkysymykset.

Miten purat stressiä?

En juuri koe stressiä. Ehkä se johtuu yrittämiseen liittyvästä vapauden ja itsemääräämisen illuusiosta tai ehkä stressin ennaltaehkäisystä liikunnalla ja sosiaalisilla riennoilla.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Ei varsinaisia uskomuksia, mutta se on melko hyvin vastannut odotuksiani.

Onko sinulla aamurutiineja?

Ei, ellei normaaleja aamutoimia ja kahvia lasketa. En erityisesti pidä rutiineista, ja olen huono juurruttamaan niitä.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Entiseltä kollegalta aikanaan opittu: onnellisuuden salaisuus on keskenään ristiriitaisten tavoitteiden tasapainottaminen. Pätee sekä työ- että muussa elämässä.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >